Kan smaksatt kolsyrat mineralvatten göra dig fet?

Alla har hört om att det är livsnödvändigt att få tillräckligt med vatten att inmundiga.

Folk kräver extensiv mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner skall fungera korrekt, men de mesta människor tycker möjligheten att dra i sig bägare alternativt bägare sedan mugg med alltsammans smaklöst vatten är jättejobbigt, speciellt är det så i de länder där vatten inte är någon bristvara som i Sverige.

kolsyrat vatten smakersodastreamsodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Flera folk vänder sej till mer spännande drycker, som bubbelvatten för att uppfylla sina rekommenderade muggar med vätska per dag.

Men stämmer ryktet om att ett överflöd att denna dryck ej är så hälsosamt som man skulle kunna ana?

Kan det antagligen till samt med framkalla viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna utav Karboniseringen

Jo, ryktet om att karboniserat vatten minsann kan framkalla uppsvälldhet och viktökning är helt lätt falskt, så du man vara helt lugn samt fortgå dricka smaksatt karboniserat bubbelvatten.

Att kolsyra är ofarligt.

Att placera kolsyrade bubblor till vatten alternativt läsk, vari gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans metabolism.

Dessutom kan kolsyragasen agera helt tvärtom att du känner dej mätt fortare samt detta skulle faktiskt kunna tillföra dina ansträngningar att minska i vikt.

Men låt oss eftersöka den reella viktboven

Men när kolsyrat vatten i sej är helt ofarligt samt möjligen bra för din hälsa, dricker de flesta människor inte det i sin förädla design.

Vanlig dricka har en ansenlig och fruktansvärd mängd socker samt kalorier.

Även lightläsk, med inget kalorier per portion har potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det är några smaksatta drycker som är lite bättre, man måste totalt lätt själv avsyna dryckens natriumhalt och typ utav sötningsmedel för att avgöra om drycken kan vara ett hållbart alternativ till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det framkalla autentisk samt rätt så bastant viktökning.

Men visste man detta?

Coca Cola som är världens största fabrikant utav läskedrycker och största märke i Sverige uppger på sin hemsida att deras läskedrycker har lika mycket socker som chosefri fruktjuice.

Det kan verka missvisande, men är (givetvis listigt valt av dem) för Livsmedelsverket fick ge dem rätt i att ren fruktjuice har lika mycket socker som dricka.

Man gillar att en ask Coca Cola innehar kolhydrater som motsvarar omkring tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar tyst om är apelsinjuice består av nyttiga vitaminer och mineraler som saknas helt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice av apelsin eller äpple, alternativt en butelj Mer, får man i sej motsvarande

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Dito gäller för ett bägare Oboy, som består utav mjölk samt 4 teskedar chokladpulver.

Även i mjölk med tillsatser

En milkshake på McDonalds skänker kolhydrater analog hela 19 sockerbitar!

En burk energidryck av märket Red Bull ger dej inte blott vingar, utan också åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man nu vill dricka kolsyrat vatten för att njuta utav dess skojig, brusande konsistens kan det vara en färdigt hälsosam vana att krydda det med sockerfria aromer – som ej alstrar någon viktökning.