Ketogen diet – så lyckas du

Även ifall den inte är långt ifrån så populär som den var på 90-talet när Atkins diet var till synes allenarådande, har en kolhydratfattig ketogen kost fortfarande väldigt högt anseende i många kretsar som en effektiv viktminsknings diet.

Nedan följer några råd för att maximera din framgång på en ketogen diet.

1.) Drick mycket vatten.

Även när du använder en ketogen diet, så har din kropp besvärligt att behålla så mycket vatten som den kräver, så att intaga stora mängder vätska är absolut nödvändigt.

Många experter rekommenderar att männens intag måste utgöra minst 3 liter dryck var dag, medan korresponderande siffra för kvinnor är 2,2 liter per dag.

En god indikator på bra vätsketillörsel är färgen på din urin.

Om din urin är klar alternativt ljusgul, får du troligen tillräckligt mycket vätska.

Ta med dig en flaska vatten vart du än går!

2.) Glöm ej fettet!

Enkelt uttryckt, våra kroppar kräver bränsle för att funka.

När vi begränsar vårt kolhydratintag, i synnerhet till nivåer som i ketos, behöver våra kroppar en alternativ energikälla.

Med tanke på att protein inte är en effektiv energikälla, vänder sig våra kroppar till fettet.

Fett du äter medan befinner dig i ketos används för att skänka energi, vilket gör det oerhört besvärligt att lagra fett medan du är i ketos.

Välj friska, omättade fetter så ofta som möjligt: ??Livsmedel såsom avokado, oliver, nötter och frön är idealiska.

3.) Hitta din kolhydratgräns.

Alla våra kroppar är annorlunda.

En del dieter måste följa en sträng kolhydratfattig diet som innebär användning av mindre än 20 gram per dag av kolhydrater.

Andra dieter kommer att finna att de behagligt och enkelt kan stanna i ketos samtidigt som den förbrukar 50, 75 eller 100 gram kolhydrater.

Det enda sättet att veta bestämt är ”trial and error”.

Handla Ketostix eller övrigt märke av remsor för keton urinanalys och ta reda på din kolhydratgräns.

Om du kommer på att du har lite spelrum, kommer det att göra att hålla fast vid din diet så mycket lättare.

4.) Var smart vad gäller spriten.

En av de stora aspekterna frånsett att kunna förtära fet mat med ketogen diet är att du kan dricka sprit utan att få din viktminskning alltför långt ur kurs.

Vitsen är att du kan dricka osötad sprit som vodka, rom, tequila, gin, whisky, konjak och brandy tillsammans med enstaka lågkalori öl.

Använd lågkalori dricka för att mixa spriten och drick mycket vatten för att inte få vätskebrist, eftersom en baksmälla kan göra dig notoriskt dålig samtidigt som du är i ketos.

Och kom ihåg, kalorier räknar fortfarande, så gå ej överbord.

Allting med måttlighet.

5.) Ha tålamod.

Samtidigt som ketogen diet är känd för att bidra till en omedelbar viktminskning, särskilt i de tidiga stadierna av kosten, är viktminskning ständigt en långsam, tidsödande procedur.

Bli ej galen om vågen inte visar på en omedelbar viktminskning, eller eventuellt visar mindre viktökningar, för ett par dagar. Klicka här för mer info

Din vikt sviktar från dag till dag (samt hela dagen) baserat på ett antal faktorer.

Glöm ej att använda statistik som hur dina kläder passar alternativt kroppsmått för att se dina framsteg, kan bidra till mer än vad vågen visar.