Kolsyrat vatten med söt och frisk smak av melon

Aromhusets essenser ger en möjlighet att dricka friska, smaksatta samt bubblande drycker utan att kompromissa med sin hälsa. De är enkla att mäta upp och kan mixas med varandra. Päron är en fruktig och söt smak som passar samtliga åldrar och som med fördel kan blandas med många andra smaker ur sortimentet.

sodavatten

Gert Strand AB heter företaget som ligger bakom Aromhuset. Aromhuset har 16 annorlunda smaker för kolsyrat vatten, däribland Päron. Smaken är framställd med hjälp av naturliga aromer samt smakar precis som päron ska smaka. Inget socker eller kemiska sötningsmedel finns tillsatt och essensen lämpar sig därför mycket bra för alla som försöker hålla en nyttig livsstil men på samma gång gärna vill förgylla sin tillvaro med goda smaker.

Smaken av päron är söt och fruktig och blandar sig väl tillsammans med andra smaker såsom Äpple alternativt Persika – för klassiska kombinationer, eller Banan eller Ananas – för riktigt söta drycker som bl a går hem hos barnen. Det finns 16 smaker i Aromhusets sortiment och allihopa kan blandas med varandra vilket ger mängder av kombinationsmöjligheter.

Gert Strand, som har framställt alla smakerna, rekommenderar 2 ml essens till varje liter vatten. Det är en ganska mild dosering som ändå ger mer smak än det smaksatta kolsyrade vatten man kan finna färdigt i affärerna. Strand tyckte själv att utbudet av smaksatt kolsyrat vatten var begränsat, mycket pga att smakstyrkan vanligtvis är väldigt klen, och menar att man med Aromhusets essenser har mycket större valmöjligheter. Därutöver slipper man onödiga tillsatser vilket ligger rätt i tidens hälsotänk.

Bland de 16 skilda smakerna finns, förutom Päron, allt från utpräglade barnsmaker som Toffee Kola, till vuxensmaker som Absint, exotiska smaker såsom Melon samt klassiska svenska smaker som Fläderblom. Däremellan finns det bärsmaker samt fruktsmaker som inte lämnar någon missnöjd.

Man doserar aromerna med essensflaskans kapsyl eller med avsedd doseringspipett. Det är lätt att både dosera efter egna preferenser, samt att blanda olika smaker med varandra. Strand rekommenderar också att varsamt dosera det kolsyrade vattnet ett tag innan intag – ett dygn eller så – och att hålla vattnet i kalla temperaturer, på så sätt utvecklas smaken av Päron på ultimata vis. Det går givetvis också bra att dosera precis innan intag.

Aromhusets essenser fungerar lika bra att använda till sitt hemkolsyrade vatten ifall man har en egen kolsyremaskin, men det går lika fint att använda dem till köpt kolsyrat vatten. Man vinner dock på att kolsyra personligen – både ekonomiskt samt ur miljösynpunkt.

Thomas Ström, som jobbar som säljare för Gert Strand AB, vill passa på att nämna att man nu söker fler återförsäljare för Aromhusets essenser. För tillfället hittar man dem allihopa på www.allt-fraktfritt.com. Ström vill understryka hur rätt aromerna ligger i tiden. Vi blir mer och mer medvetna om hur kemiska tillsatser och för mycket socker påverkar vår hälsa dåligt, på samma gång vill vi inte avstå från det som är smakligt, speciellt inte barnen. Aromhusets essenser är ett innovativt och välkommet alternativ till alla sötade drycker ute i handeln – man slipper kompromissa!