Kombinera Saigon-kanel med 5:2-metoden

Saigonkanelen växer exakt som namnet antyder i Vietnam, som ju förr hette just Saigon. Det är en art unik för provinsen Quâng Nam där den växer längs de centrala bergskedjorna. Saigonkanalen, alternativt den vietnamesiska kanelen, har en himmelsk kraftig kanelsmak eftersom den innehåller mer av eteriska oljor än vanlig kanel. Gillar du kanel kommer du att tycka mycket om den här kanelen.

Det finns dessutom flera hälsoeffekter av saigonkanel, vilket är anledningen till att vi tar upp den här. Det är inte enbart den underbara smaken som gör gott för dig, utan man vet även att kanel hjälper dig med blodsockerkontrollen och det sägs att exakt saigonkanelen är väldigt effektiv på det.

Saigonkanelen hjälper dig hantera blodsockersvängningarna så att du inte blir lika sockersugen, och den ökar kroppens insulinkänslighet med upp till 29% vilket innebär att kroppen producerar mindre insulin. Just när du drar igång din diet och kroppen håller på att acklimatisera vid sin nya bränsletillförsel kan kanelen dämpa de symptom som många får den första perioden.

Saigonkanelen är aningen dyrare än alldaglig kanel, men effekterna sägs vara betydligt större och dessutom är endast smaken av saigonkanelen värd de extra kronorna. Saigonkanel kan du finna i välsorterade hälsokostbutiker eller beställa genom webben. Det latinska namnet för vietnamesisk kanel är Cinnamimum Loureiroi och på marknaden är kanelen känd både som Saigonkanel samt vietnamesisk kanel, vilket kan vara bra att känna till för att undgå förvirring.

En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per människa och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan var den siffran på enbart 50 kg per person och år. Att dra ner en aning på köttet är en kvick väg mot bättre hälsa. Läs mer här.

Testa detta recept när hungern faller på under fastedagarna: Gör en kopp grönt te och tillsätt därpå en tesked saigonkanel, sju droppar citronsaft och en halv tesked ren honung. Ljuv dryck som får dig att både glömma hungern och hantera blodsockerfallet!