Kryddad vatten, en del näringsmässiga fakta

Den ökade efterfrågan på smaksatt kolsyrat mineralvatten innehar varit rätt så briljant, den ökade efterfrågan beror utan tvekan delvis därför satsningen på en “friskare livsstil” samt den betvivla som flera innehar för kranvatten.

Kryddad vatten – de näringsmässiga fakta med efterfrågan på den sundare livsstil som promenerar labb i labb med det ökade intresset för vad vi i själva verket äter och dricker, de “näringsmässiga fakta” som är på etiketterna av livsmedel och drycker granskas som aldrig förr.

Men som du kan föreställa dig, utan att forcera i dig något av annorlunda smaksatta vatten som vi dricker, är det rätt så mycket att anmäla om.

Men tillverkarna vrider och vänder på märkningsreglerna som tillverkar att du missar flera av detaljerna i vad som är i drycken på etiketten samt lite är det vad människor förväntar sig att se, även om de inte fullt ut begriper vad det hela innebär.

Ett utav de mest frapperande exemplen är väl Coca Cola med sitt meddelande att en burk Coca Cola har lika mycket socker som ett analog glas med apelsinjuice (cirka 10 bitar socker).

Att efter Coca Cola saknar allt vad vitaminer samt mineraler som är i fruktjuice väljer de att ej nämna något om.

Om man idag tycker att 10 bitar socker låter mycket – vilket det är – så kolla vad en Milkshake på MacDonalds består av, motsvarande 16 bitar socker utav kolhydrater!

Flera samt fler inser vådan av att stoppa i sej en massa extra socker.

Läskedryckstillverkarna lanserar då istället lightdrycker som istället har sötningsmedel utav tveksamma hälsoskäl.

Kryddad kolsyrat mineralvatten, vinner mer och mer mark som ersättare utav de vanliga läskedryckerna. Man kan smaksätta själv, både köpt och hemkolsyrat vatten: http://allt-fraktfritt.com/aromer-for-bordsvatten-67/

Här i Sverige bör vi skatta oss i synnerhet lyckliga där vårt vanliga kranvatten kan vara renare än de flaskor med vatten som är att handla i livsmedelshallarna.

Kryddad vatten – ett hälsosammare val samt med kravet på en sundare livsstil går det ökade intresset för vad vi i själva verket äter samt dricker.

Konsumenter kollar alltmer sin mat och dryckesval baserade på näringsinnehåll samt den näringsmässiga informationen på etiketterna som aldrig tidigare.

Konsumenter är oxå mer medvetna om vikten av vattentillförsel som en andel av en hälsosam livsstil.

Att hålla kroppsfunktionerna antagligen hydrerad förbättrar energinivåer, hjälper till att dumpa toxiner från ditt system, samt hjälper till att hålla huden så den ser mer ungdomlig ut.

Vatten, i antonym till traditionella kolsyrade drycker, juice, fika etc är kalori lös samt har inga negativa egenskaper, men låt oss vara totalt ärliga, det kan vara lite trist.

Vatten som smaksatts med sockerfria aromer erbjuder alla fördelarna med rent vatten men med extra fördel för att det smakar bra, och med så många spännande samt spännande smaker som finns tillgängliga idag finns det alltid någon smak som kan tilfresställa även den mest blaserade av provsmakare.

God smak, inga kalorier är ett självklart val för den hälsomedvetna konsumenten.


Kolsyra själv och smaksätt.