LCHF för resten av livet?

LCHF – Viktminskningen som blir en livsstil

De allra flesta som börjar med LCHF, vilket är en diet som går ut på att man äter minimalt med kolhydrater samt samtidigt skruvar upp intaget av fettrik kost ganska mycket, gör det för att gå ner i vikt. När man äter en kost baserad på fettvävnad samt äggviteämne så måste kroppen på egen hand skapa bränsle till hjärnan samt resten av kroppen. Utan kolhydrater får man ingen glukos som annars är vårt primära bränsle. Ketos heter det tillstånd -även kallat fettförbränningsläge – man hamnar i när kroppens primära bränsle är ketoner och i ketos bränner man fett i ganska hög hastighet. Ju mer fett man får i sig, desto högre bli förbränningen.

När man kommit in i LCHF-tänket och gjort den kolhydratfattiga maten till en vana så upptäcker man fler fördelar.

• Humöret blir jämnt och orken mycket större, tack vare frånvaron av blodsockerdippar.
• Är man fet brukar man gå ner i kroppsmassa och är man underviktig så brukar man lägga på sig en aning.
• Man blir av med sötsug!
• Har man bekymmer med magen brukar dessa avta alternativt försvinna helt.
• De som lider av diabetes brukar kunna avvika ned eller helt sluta med sina insulinsprutor (man skall dock alltid föra diskussion med sin läkare om man är diabetiker).
• Maten man äter är rejäl och fullspäckad med nyttigheter, har man väl lärt sig göra LCHF-bröd, -pannkakor, -pizza, -sötsaker osv, så behöver man inte fattas någonting alls. Ofta rena lyxmaten – bara det godaste.

Gå ut samt äta LCHF

När man ska gå ut och äta alternativt blir bortbjuden på mat så kan det vara svårt att veta hur man skall planera. En bevandrad LCHF:are känner till dock vad som brukar vara absolut och inte. En bit kött med grönsallad samt gräddig sås brukar vara ett absolut kort. På pizzerian kan man boka kebabtallrik utan pommes och i korvkiosken skippar man bröd och mos samt lägger till skagenröra om de har. Alltemellanåt kanske man får i sig någon kolhydrat för mycket med har man LCHF som livsstil så skall man nog inte vara superstrikt.

Piffa till LCHF maten

När det innefattar dryck kan man pigga opp sitt vatten med en del kolsyra samt någon av Aromhusets kolhydratsfria bordsvattenaromer samt den feta frukostyoghurten kan smaksättas med lite vispgräddearom och någon droppe Sucralose alternativt Stevia (som dock har en bismak medan Sukralose smakar precis som socker). Dessa små inslag gör dieten mycket roligare och lyxigare. Vill Du veta mer Klicka Här

LCHF de första dagarna

I begynnelsen kan det kännas både svårt samt fysiskt jobbigt att gå över från kolhydratbaserad kost till kolhydratreducerad alternativt -minimerad föda. Man drabbas av don som huvudvärk, matthet, nedstämdhet, sötbegär och muskelsvaghet. Detta kan sköta sig i allt från tre dagar till en månad samt är enormt ansträngande. När man väl slipper dessa omställningsbesvär så blir det dock tvärtom, man får enormt mycket handlingskraft, gott kynnen, en enkel känsla, kraft ett färdigt håg. Det är ketosen som ger dessa härliga effekter och man kan enkelt mäta om man är i ketosis med ketostix – finns fraktfritt på allt-fraktfritt.