Man kan tillsätta lakritspulver till din mat

Det är jättemånga med dej som älskar lakrits. Sverige är ett riktigt godisland och vi äter ofta godis med lakritssmak minst en gång i månaden. Vår lakrits fascination verkar vara lokal hit till svenskar och du får gärna forska I varför. Det är lätt att tillsätta lakritspulver till såväl godis som bakverk och även mat.

lakrits

Testa att tillsätta lakritspulver till olika saker du vill ordna med lakrits.

Chansen finns att tugga på en lakritsrot om man längtar efter lakritssmak och inte orkar fixa tårta som smakar lakrits. lakritspulver som är gjort från lakritsroten är helt naturligt. Även om du inte alldeles nyss sugit på en djungelvrålkaramell kan du säkert minnas smakupplevelsen.

Att lakrits är extremt poppis som smak på glass vet du säkert och har redan provat, men även i bakverk och drinkar ökar det i populäritet. Om man är riktigt inbiten lakritsälskare kanske man längtar efter godis med lakritssmak hela tiden. Om du känner någon som bott utomlands länge, passa på att fråga får du se. Lakrits är väldigt vanligt i de tröstpaket som skickas från Sverige.

Prova dig fram i köket med hjälp av lakritssmaken

Den äkta lakritsen kommer från roten och den finns att plocka i Turkiet, Spanien och Italien. Man gör granulat av rå-lakritsen och så finns det pulver som man lätt kan blanda i olika typer av matlagning för att få den goda smaken. Om det så är chokladbollar, godis eller glass man vill tillverka så är lakrits smakämne alltid poplärt.

Du kan fundera på vad du vanligtvis brukar baka och laga hemma och så är det bara att testa genom att tillsätta lite pulver. Notera att ett fåtal personer förgiftas av lakrits varje år. Det här kan hända om man överdriver kraftigt så var försiktigt och ös inte på hur som helst. Lakritspulver är så pass starkt att det är svårt att stoppa i sig för mycket, kanske i godisform?

Var handlar man lakritspulver som man kan använda för snask samt bak?

Om du vill lakritspulver köpa så kan du förstås besöka en lokal hälsokostaffär som med största sannolikhet har detta men det här betyder förstås att du måste lägga mycket tid på en så enkel sak som en påse med pulver

Istället kan man köpa lakritspulver på nätet som oftast har bättre priser och har bra kvalitet. Du finner lakritspulver på allt-fraktfritt.se, prisad ibland på Tradera och i godisbutiker online.

Kolla förpackningens Bäst före datum för lakritspulver har begränsad hållbarhet. Det fungerar inte bra att använda ett gammalt pulver. Se till att du förvarar det på rätt sätt så att det kommer att hålla sig i ditt skafferi och köp nytt i tid så att du inte står utan då det blir dags att göra egna lakritskarameller igen!