Mängder av råd i Hemmaframställning av Vin

En bok som vänder sig till både nybörjare och de som är en aning mer rutinerade är Hemmaframställning av Vin. Den är fullproppad med massor av goda tips och råd.

Vin är en enastående ljuvlig dryck som kan avnjutas i massor annorlunda kontexter. Och annorlunda sorter passar annorlunda bra till annorlunda mat o.s.v. Det innebär att det finns mycket att utröna vad gäller vin. Dessa är de främsta anledningarna till att flera har ett starkt brinnande intresse för vin. Primärt att dricka vin, men givetvis också all form av fakta om vin, som exempelvis druvsorter, framställning m.m.

Under de senaste åren har det blivit allt mer populärt att privatpersoner producerar sina egna viner i sina hem. Det har blivit både enklare och processerna har blivit förfinade. Att hemmaframställning av vin rentav är ganska enkelt är det alldeles för många som inte antar. Det är typiskt att människor har funderat på att börja brygga hemma men avstår därför att de antar att det är för svårt. Det är viktigt att inte tillåta sig avskräckas av ens okunskap. Det krävs en aning självtillit precis som inför allting övrigt vi tar för oss.

Många ser hemmaframställning av vin som en skojig hobby. För en del har det inte funnits speciellt mycket av intresse att sysselsätta sig med på fritiden förrän de upptäckte intresset för att brygga vin hemma. Därtill är det lockande att man kan spara tämligen mycket slantar på att brygga eget vin.

Idag är det massor vinexperter som arbetar med att oavbrutet utveckla metoder och verktyg för vinframställningen överlag. Ett allmänt mål som i princip gäller all typ av vinframställning är att lämna så lite som möjligt åt slumpen. Exempelvis tillkommer ständigt åtskilliga nya ingredienser med förbättrad kvalité som påverkar slutresultatet. Särskilt påverkar somliga nya vinjäster så att mindre i bryggningen lämnas åt slumpen. Klicka här nu för mer info Böcker

Och allt det arbetet som vinexperterna ägnar sig åt påverkar dessutom våra förutsättningar för att brygga vin hemma. Det är dessutom möjligt att inom kontexten för hemmabryggning lämna så lite som möjligt åt slumpen.

För att komma igång att brygga eget vin hemma krävs en del väsentlig utrustning. Det är framför allt ett jäskärl, en gummihätta tillsammans med jäsrör samt en hävert som krävs för att ha möjlighet att sätta sin första sats.

Innan man påbörjar sin första bryggning gäller det att hitta ett bra recept att följa. Det är viktigt att följa det till punkt och pricka. Se även till att noga notera allting som behövs. Den höga noggrannheten rekommenderas därför att det ju faktiskt tar lång tid innan en sats blir klar. Och då vore det olyckligt om all tid gått till spillo p.g.a. någon simpel miss. Därutöver bör all utrustning kontrolleras grundligtt före bruk. Det är av yttersta vikt att den är ren. Om inte så finns en risk att smaken på vinet förvrängs samt förstörs.

För att få reda på mer kring allt som rör tillverkning av vin bör man läsa boken Hemmaframställning av Vin skriven av Kjeld Erlandsen. Det är en bok som hjälpt massor människor i närmare 30 år (den har utkommit i många reviderade upplagor). I boken besvaras bland annat frågor om varför man ska nyttja vissa ingredienser och vilken nytta de gör. Boken innehåller även tips på nya starkviner, och behandlar frågor runt smaksättning samt vinprovning.

Det bästa av allting är att boken bara finns några knapptryck bort. Den finns nämligen tillgänglig kostnadsfri som e-bok på landets alla bibliotek. Det innebär att du kan läsa den omedelbart på skärmen alternativt på din läsplatta. Registrera ett konto för e-böcker via ett bibliotek så är du igång.

Hemmaframställning av Vin är boken du måste läsa för att få svar på alla dina frågor om vinframställning.