Med glycerin i skafferiet så kan man ta hand om flera olika saker

Du kanske undrar “vad är glycerin?” för att du har läst om detta spännande ämne online. Glycerinet är en trevärdig alkohol som finns i fett och som kan användas på lite annorlunda sätt. Glycerin (Glycerol) är det ämne som ger fyllighet i vin och finns i mängder av mat.

Du har troligen hört talas om glycerol som är ett annat namn för detsamma och som bland annat används inom fitness-industrin därför att man ser att det ger en speciell verkan på trycket i musklerna. Men det är ej endast muskelknuttar som är intresserade av vegetabilisk glycerin.

Glycerin

Använd glycerol i vardagen till allting från fitness till hantering av smuts

Den glycerol apoteket säljer är pålitlig att använda men man får förstås ej så mycket. såpbubblor glycerol. Det kan vara klokt att glycerol införskaffa online i andra butiker såsom Tradera eller allt-fraktfritt.se, för att få ett bättre pris och mer av varan. Köp bara livsmedelsgodkänd glycerin.

Glycerol användning är varierad så man kan använda tuben alternativt burken som man har köpt till många skilda saker.

Visste du att du minsann kan få dän en enträgen fläck med glycerin? Exakt som med andra fläckborttagare så ska du behandla fläcken med glycerinet en bra stund före du drar igång tvättmaskinen. Några timmar före tvätt är att förespråka för bästa resultat.

Man kan även bruka ämnet för hobbyaktiviteter. Gör en egen snöglob med glycerolen som en betydelsefull ingrediens. Såpbubblor kan också ses som en hobbyverksamhet och om du vill ha riktigt stora bubblor så ska du blanda glycerinet i mixen med vatten och vanligt diskmedel. Det här gör verkligen susen!

Ett helt naturligt ämne som man ska bruka på varsamt sätt

Det ska sägas att det här är ett ämne som minsann finns i vår kropp och du kommer att se att glycerinet används flitigt i hudvårdsprodukter. Läs på baksidan av din hudkräm och du bör hitta detta ämne helt enkelt därför att det är så bra på att binda vatten och det är ju en verkan som vi vill komma åt inom hudvård.

Den som vill giva musklerna en aning hjälp kan förena andra produkter med lite glycerin därför att få maxad effekt men här ska man verkligen vara försiktig. De som har testat detta och som har överdrivit kan rapportera om magont som resultat. Då kan det kan hända vara säkrare att köpa en färdig fitness-produkt där glycerolen ingår som en av ingredienserna.

Ifall du skall glycerol införskaffa för invärtes bruk så gäller det att du får en produkt som är riskfri att förtära. Ibland så kan det ju finnas annat i produkten som kan vara farligt att få i sig så det är angeläget att man är varse om vad man handlar och till vad.

Hemmagjord hudvård som sannerligen fungerar som den ska

Man kan även satsa på glycerin som en produkt som man gör egna hudvårdsprodukter med. Det finns de som anser att man ej behöver köpa dyra krämer då man helt enkelt kan smeta glycerolen i ansiktet. Överbliven glycerin kan med fördel användas som medel att avlägsna fläckar med.