Med lakritspulver så kan du skapa ditt eget lakritsgodis hemma

Man behöver enbart börja prata om lakrits för att det abrupt ska smaka en aning salt omkring läpparna. Men sanningen är självklart den att äkta lakrits icke är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på konstgjord väg och som också kallas för salmiak.

saltlakritslakritsextrakt

Använda lakritspulver därför att tillverka eget lakritsgodis

Det är klart att du kan producera ditt eget lakritsgodis hemma. Detta är inte så komplicerat som man kan anta. Man kan rentav få fram lakritspengar samt annat som ser proffsigt ut men då gäller det självklart att ha korrekt redskap. Egentligen så är det ej svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att erhålla den salta lakritssmaken.

Det finns ytterligare efterrätter samt godis som man kan skapa med den här smaken. Har man bara lakritspulver hemma så kan man hitta på en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Detta kan man göra till ett slags event där man bjuder in vänner och familj som likaså får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en segrare koras.

Ifall du ej vill göra egna lakrits recept så kan du hitta dem online

Ifall du ej har så mycket fantasi och helt enkelt ej begriper hur vanlig kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan självklart likaså se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till enorm hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Emellanåt så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och det här finner man hos hälsokosten. Men om det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det alltså om ett salt.

Skojigt att överge traditionella recept och våga satsa på något udda

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta oavbrutet men faktum är att det finns mycket kvar att förfina inom nischen lakritsgodis. Med lite lakritspulver i skafferiet så kan du pröva dig fram och försöka finna nya kombinationer. Var icke rädd att prova, salt och sött går likaså bra tillsammans. Det hela handlar om sammansättningen.

En ingrediens som man inte behöver frukta att nyttja

Eftersom att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att gilla smaken enbart därför att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot visit från utlandet så kanske man ska vara en aning återhållsam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och icke alls som godis.