Med mossor i trädgården så kan det bli mycket arbete till våren

Även ifall mossa I vissa avseenden kan vara vacker så får den gärna inte finnas I våra trädgårdar.

Nu är det dock rätt normalt med grön mossa och andra typer av mossa i gräset samt på andra platser i trädgården och därmed så är det viktigt att betänka på hur man på ett effektivt sätt kan bli av med detta naturliga inslag.

spridarejektor billigt

Ska man avlägsna mossor alternativt låta de bli kvar i trädgården?

För massor så är det helt självklart att man ska avlägsna mossor som får fäste i trädgården. Dessa må vara mjuka att beträda men vill man ha nätt gräs så måste man avlägsna mossa. Detta gör man enklast med ett bra mossmedel. Här är järnsulfat på gräsmattan att förorda eftersom det här är ett naturligt medel, skänker gräsmattan näring och påverkar gräset på ett bra sätt.

Man kan förstås också arbeta med moss-riv men om man inte börjar med att främst tillintetgöra mossan med järnsulfat, eller järnvitriol som det likaså kallas för, så kan det vara besvärligt att segra mot mossväxten. Man måste döda mossan först innan mossrivning, annars sprider man endast den.

Vill du ha ett vackert gräs så ska du avlägsna mossorna, men ifall du föredrar en naturtomt så är det ju enbart att låta mossa och lavar hållas så att din tomt till sist ser ut som en del av skogen.

Mossa som sätter sig på trä, sten och tak

Mossan sätter sig inte bara i gräsmattan och då man blandar järnsulfat samt vatten (100-200 g till 10 L vatten) så kan man passa på att spraya på stengångar samt andra platser där stenarna långsamt men bestämt täcks av ett grönt alternativt brunt växtlager. Järnsulfatblandningen kan färga somliga ljusa stenplattor, då använder man Fulstopp eller Bensaltensid istället. Få reda på mer här järnvitriol köpa.

Då man ska bearbeta andra delar av trädgården samt utemöbler av trä så kan man välja särskilda mossmedelsprodukter, Bensaltensid utspädd 32 gånger eller Fulstopp är troligen det bästa. Järnsulfat tak mår förträffligt av kommer förstås i förpackningar som är tänkta för den här typen av hantering.

Även ifall de annorlunda mossmedlena innehåller detsamma, alltså järnvitriol och vatten, så kan de ha en aning annorlunda utformning. Med tanke på det här så är det smart att välja en produkt som är tänkt för den yta som ska behandlas och att man använder sig av rätt järnsulfat dosering när man blandar järnsulfat med vatten, därför att få den önskade effekten.

Enklare behandlingsmetoder för att bli av med mossväxt

Då mossan ska dän så kan man få en massa göromål beroende på den procedur som man väljer. Det kan bli tungt att riva mossa och har man en ohanterlig vattenkanna så är det heller inte så komfortabelt att fördela järnsulfat och vatten över grön mossa som spritt sig över hela trädgården.

allt-fraktfritt.se finns järnsulfat att handla billigt och 2 smarta tillbehör. En spridarbom som är 62 cm bred och passar på vattenkannor, man vattnar ut järnsulfat hastigt.

Därtill en ännu smartare ejektordunk där man fyller järnsulfatblandning 200-250 gram järnsulfat per liter vatten, kopplar vattenslangen samt sprutar gräsmattan. I munstycket blandas järnsulfatkoncentratet och vatten så att koncentratet späds ut 20 gånger.

Det går att bearbeta på enklare sätt med smarta mossmedel som dödar mossor utan att utgöra en fara för miljön. Tänk också på att förbereda arbetet på korrekt sätt. Tänk på att använda skyddsglasögon under behandlingen.