Några tips för framgång på ketosis diet

Ehuru den ej är långt ifrån så poppis som den var på 90-talet när Atkins diet var till synes allenarådande, innehar en kolhydratfattig ketogen föda ännu mycket bra aktning i flera kretsar som en verkningsfull viktminsknings diet.

Ketostix köps fraktfritt och prisvärt på allt-fraktfritt.se.

Nedom följer ett litet antal tips för att maximera din framgång på en ketogen diet.

1. ) Drick mycket utav vatten.

Också när du nyttjar en ketogen diet, så innehar din anatomi besvärligt att bibehålla så mycket vatten som den behöver, så att inmundiga mycket vätska är bestämt nödvändigt.

Många experter rekommenderar att männens intag ska vara minst 3 liter dryck var dag, när motsvarande nummer för kvinns är 2, 2 liter per dag.

En bra indikator på god vätsketillörsel är färgen på din urin.

Om din urin är beredd eller ljusgul, får du antagligen nog mycket vätska.

Ta med dej en flaska vatten vart man än går!

2. ) Glöm ej fettet!

Lätt uttryckt, våra kroppar ska bränsle för att funka.

När vi begränsar vårt kolhydratintag, särskilt till nivåer som i ketos, behöver våra kroppar en val energikälla.

Alldenstund äggviteämne inte är en verkningsfull energikälla, vänder sig våra kroppar till fettet.

Fett du äter medans du är i ketos nyttjas för att ge handlingskraft, vilket tillverkar det mycket svårt att lagra fett när man är i ketos.

Välj friska, omättade fetter så mestadels som möjligt: Födoämnen som avokado, oliver, nötter samt frön är idealiska.

3. ) Hitta din kolhydratgräns.

Alla våra kroppar är annorlunda.

Somliga måltider behöver följa en strikt kolhydratfattig diet som innebär användning utav mindre än 20 gram per dag av kolhydrater.

Övriga dieter kommer att hitta att de bekvämt och lätt kan stanna i ketos samma tid som den förbrukar 50, 75 eller 100 gram kolhydrater.

Det endaste sättet att kunna säkert är ”trial and error”.

Förvärva Ketostix eller andra avtryck utav remsor för keton urinanalys samt granska din kolhydratgräns.

Om du upptäcker att du innehar lite spelrum, kommer det att göra att vidmakthålla din diet så mycket lättare. Sukralos sötningsmedel smakar precis som socker, perfekt ikaffe och te.

Kolsyrat vatten kan smaksättas med Aromhusets bordsvattenaromer så att dricka vatten blir en njutning. Smaka olika ostar och hitta jättegoda – ost och dryck blir en god frukost om det är god ost, kanske kokt ägg eller äggröra till. Glöm inte att ägg och bacon ger en bra frukost.

4. ) Var begåvad med spriten.

En utav de stora aspekterna förurom att kunna konsumera fet mat med ketogen diet är att du kan dricka sprit utan att få din viktminskning alltför långt ur kurs. Mer information här.

Vitsen är att man kan dricka osötad sprit som vodka, rom, tequila, gin, whisky, konjak samt brandy ihop med några få lågkalori bira.

Begagnad lågkalori dricka för att blanda spriten samt drick mycket vatten för att ej få vätskebrist, alldenstund en baksmälla kan göra dig notoriskt bristfällig när du är i ketos.

Och kom ihåg, kalorier räknar fortfarande, så gå ej överbord.

Allt med måtta.

5. ) Ha tålamod.

Medan ketogen diet är bekant för att ge en snabb viktminskning, särskilt i de tidiga stadierna utav kosten, är viktminskning alltid en långsam, tidskrävande arbetsgång.

Bli inte befängd om vågen ej visar på en direkt viktminskning, eller antagligen visar små viktökningar, för ett par dagar.

Din kilon varierar från dag till dag (och hela dagen) baserat på ett antal faktorer.

Glöm ej att begagna statistik som hurdan dina kläder matchar alternativt kroppsmått för att se dina framsteg, kan ge mer än vad vågen visar.