Några tips för framgång på ketosis diet

Ehuru den ej är långt ifrån så poppis som den var på 90-talet när Atkins diet var till synes allenarådande, har en kolhydratfattig ketogen kost ännu mycket högt anseende i flera kretsar som en verkningsfull viktminsknings diet.

Ketostix köps fraktfritt och prisvärt på http://allt-fraktfritt.com/ketostix-25/ketostix-50-st-reagensstickor-79.html.

Nedan följer ett litet antal tips för att maximera din framgång på en ketogen diet.

1. Drick massor av vatten.

Även när man nyttjar en ketogen diet, så har din kropp besvärligt att behålla så mycket vatten som den ska, så att dricka mycket fluid är bestämt erforderligt.

Många experter rekommenderar att männens intag skall vara minst 3 liter dryck varje dag, när motsvarande siffra för kvinnor är 2, 2 liter per dag. Kolsyrat vatten går lika bra, smaksatt också.

En bäst indikator på god vätsketillörsel är färgen på din urin.

Om din urin är klar eller ljusgul, får du troligen tillräckligt mycket vätska.

Ta med dej en butelj vatten var man än traskar! Läs mer här.

2. Glöm inte fettet!

Enkelt uttryckt, våra kroppar ska bränsle för att fungera.

När vi begränsar vårt kolhydratintag, särskilt till nivåer som i ketos, behöver våra kroppar en val energikälla.

Alldenstund protein inte är en effektiv energikälla, vänder sig våra kroppar till fettet.

Fett du äter medans man är i ketos nyttjas för att ge energi, vilket tillverkar det mycket besvärligt att ackumulera fett medan man är i ketos.

Välj friska, omättade fetter så ofta som möjligt: Födoämnen som avokado, oliver, nötter och frön är idealiska.

3. Finna din kolhydratgräns.

Alla våra kroppar är olika.

Somliga måltider behöver komma en strikt kolhydratfattig diet som innebära användning av mindre än 20 gram per dag av kolhydrater.

Andra bantingskurer kommer att finna att de bekvämt samt enkelt kan stanna i ketos samtidigt som den förbrukar 50, 75 eller 100 gram kolhydrater.

Det enda sättet att kunna säkert är ”trial and error”.

Förvärva Ketostix eller annat märke utav remsor för keton urinanalys samt ta reda på din kolhydratgräns.

Om du upptäcker att man har lite rörelsefrihet, kommer det att göra att vidmakthålla din diet så mycket lättare. Sukralos sötningsmedel smakar precis som socker, perfekt ikaffe och te.
Kolsyrat vatten kan smaksättas med Aromhusets bordsvattenaromer så att dricka vatten blir en njutning. Smaka olika ostar och hitta jättegoda – ost och dryck blir en god frukost om det är god ost, kanske kokt ägg eller äggröra till. Glöm inte att ägg och bacon ger en bra frukost.


Med Ketostix kan Du mäta när Du är i ketos.

4. Var begåvad med spriten.

En av de stora aspekterna förurom att kunna inta fet mat med ketogen diet är att man kan inmundiga alkohol utan tillgängliga din viktminskning alltför långt ur bana.

Vitsen är att du kan inmundiga osötad sprit som vodka, rom, tequila, gin, whisky, konjak samt brandy ihop med enstaka lågkalori bira.

Använd lågkalori dricka för att mixa spriten och drick mycket vatten för att ej få vätskebrist, eftersom en baksmälla kan göra dej notoriskt dålig medan man är i ketos.

Samt kom ihåg, kalorier räknar fortfarande, så ta vägen ej överbord.

Allt med måttlighet.

5. Få tålamod.

När ketogen diet är bekant för att ge en snabb viktminskning, särskilt i de tidiga stadierna av kosten, är viktminskning alltid en slö, tidskrävande arbetsgång.

Bli inte befängd om vågen ej visar på en direkt viktminskning, alternativt kanske visar små viktökningar, för två dagar.

Din vikt varierar från dag till dag (och hela dagen) baserat på ett mängd faktorer.

Glöm ej att begagna statistik som hur dina plagg matchar alternativt kroppsmått för att se dina framsteg, kan ge mer än vad vågen visar.