När viktnedgången stagnerar under 5:2-dieten

En av de främsta anledningarna till att många påbörjar 5:2-dieten är för att gå ner I vikt. Efter enbart ett par veckor börjar du märka resultat när du ställer dig på vågen och journalisten samt läkaren Michael Mosley som är mannen bakom 5:2-dietens enorma genomslag kunde i sin dokumentär påvisa hur han personligen gick ner 9 kilo på 9 veckor när han först provade 5:2.

Att det sker saker med siffrorna på badrumsvågen endast ett par veckor in i dieten är också en av orsakerna till att de som provar 5:2 vanligtvis håller fast vid dieten och inte ger upp. När du så snabbt ser resultat känns det lättare att klara fastedagarna och ungefär samtidigt kommer även kroppen ha vant sig och klarar fastedagarna bättre.

Det är inte sällsynt att uppleva att viktnedgången inte blir som man tänkt sig alternativt att den stannar av när man kört 5:2 ett tag. Hade du stora resultat i början av din diet fick du då kvittot på att dina förändrade rutiner gav resultat. Nu när du har fastat periodiskt ett tag har både kroppen och vanorna stabiliserat sig.

När du började fasta började kroppen göra sig av med vikt, men det är inte säkert att allting var fett. Vanligtvis följer en del muskler med på köpet när du plötsligt drar in på bränslet, det vill säga kalorierna.

Nu när kroppen vet att den överlever på mindre kalorier kan den börja bygga upp igen, och håller du din träning igång kommer det att byggas muskler. Muskler är tunga.

Vill du boosta igång viktraset igen? Testa att lägga om dina fastedagar. Kanske dina nya vanor medför att fastedagarna har bättre verkan på helgerna nu. Det kan dessutom ge effekt att lägga de två fastedagarna bredvid varandra nu när du är lite mer van vid att fasta. Du kan också prova att addera en fastedag om schemat tillåter det, och köra 4:3 ett tag.

Prova dessutom lite nya recept. Många vittnar om stor effekt av att avstå från mejeriprodukter, andra av att fullständigt skippa bröd. Här kan du experimentera dig fram genom att stänga ute en grupp produkter åt gången i en vecka samt utvärdera effekten. Här ges du dessutom möjlighet att utvecklas i köket.

När du tappar i vikt minskar också din kaloriförbränning vid träning. Det innebär att ju mindre du väger, desto hårdare behöver du arbeta för att göra av med kalorier.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per individ och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För enbart 60 år sedan låg den siffran på endast 50 kg per person samt år. Att dra ner aningen på köttet är en snabb väg mot bättre välbefinnande. Klicka här för. Möjligen är det dags att utvidga ditt träningsprogram och se om det har verkan. När du nu har lagt om kosten, väger mindre och även har kommit igång med träningen har du ju mer kraft.