Natriumbensoat kan användas som konserveringsmedel I maten

Då man lagar sylt hemma så kan det vara förståndigt att nyttja sig av någon form av konserveringsmedel. I var fall om man vill att sylten ska hålla lite längre. Man kan natriumbensoat handla i vanliga butiker och online och det här konserveringsmedlet har nummer E 211.

Natriumbensoatet är i praktiken det natriumsalt som man får från bensoesyra och det finns naturligt i rönnbär såväl som i lingon. Med det natriumbensoat pris som du finner online avslöjar att du näppeligen får en produkt som kommer från en naturlig källa. Idag utvinner man ämnet på industriell väg men det rör sig om just samma ämne som det som finns i naturen.

natriumbensoat

Anledningen till att man kom fram till hur bra det här ämnet är på att konservera mat var just att man observerade hur länge lingon höll sig. Man förstod att de innehöll något som gjorde skillnaden och då man kunde spåra ämnet så var det bara naturligt att börja använda sig av det för olika typer av matprodukter som behöver klara sig lite längre.

Är natriumbensoat en säker produkt för matlagning?

Det är angeläget att införskaffa en produkt som är livsmedelsgodkänd. Då är den bra.

För att natriumbensoat ska funka tvingas produkten som skyddas vara syrlig (ha lågt pH). Det har saft och sylt alltid för de innehåller naturlig fruktsyra. 1 gram syra per liter/kg räcker mer än väl för lågt pH.

Viktigt med bra hygien samt bra produkter i köket

Något som kan vara bra mycket farligare är att laga mat med usel hygien. Detta är vanligare än vad man tror och allihopa som använder disktrasa samt skärbräda ska veta att det här är produkter som kan ha mer bakterier samt hälsovådliga ämnen än en generell toalett har.

När du vill nyttja dig av natriumbensoat för att konservera sylt så är det likaså viktigt att du använder dig av en bra produkt som inte har gått ut eller på något sätt skadats. Chansa icke på att det där med bäst-före-datum är överdrivet.

Kom ihåg att även vanligt kranvatten i alltför höga doser kan vara cancerframkallande så betänk hur du lagar mat samt hur ditt kök ser ut. Det är antagligen mycket viktigare att du gör rent trasan på korrekt sätt och väljer en bättre skärbräda än att du utesluter konserveringsmedel från sylt samt saft. Vill Du få reda på mer Klicka På denna länk.

Du behöver nämligen ej oroa dig och grunna på vilka andra produkter som du kan använda dig av som konserveringsmedel för natriumbensoatet är säkert då man använder det på korrekt sätt i ett rent kök.