Öka ditt intag av glukosamin

Produktionen av glukosamin, som krävs för rörligheten av kroppens leder och brosk, bidrar till produktionen av hyaluronsyra som har en smörjande verkan. Den höga viskositeten hos hyaluronsyran har en dämpande verkning och skyddar ledbrosk mot artrosskador. Hård träning och stigande ålder kan dock leda till att broskcellerna inte producerar hyaluronsyran som de borde. Följaktligen kan det vara läge att ta ett tillskott i form av glukosamin för att avstyra nötning på leder och brosk.

Det är en markant fördel att glukosaminsulfat är ett kroppseget ämne och som inte påverkar andra former av medicinering. Det genererar heller inga biverkningar.

Patienter med mild grad av knäartros kan erfara symtomlindring av kur med glukosaminsulfat. Även människor med ledproblem av typen osteoartros har blivit till fullo fria eller åtminstone upplevt minskade plåga vid nyttjande av glukosamin.

Glukosamin är helt enkelt en del av ledväskans smörjämnen. Flera undersökningar har visat att ytterligare inflöde av glukosamin tas upp av kroppen och kompletterar den kroppsegna produktionen. När glukosamin har jämförts med antiinflammatoriska preparat såsom ibuprofen och naproxen har glukosamin bidragit till bättre lindring av ledbesvär efter några veckors användning. De antiinflammatoriska preparaten kan därjämte leda till biverkningar.

Glukosaminsulfat pulver, bra Glukosamin till bra pris.

I så kallade dubbelblindtester då effekten av glukosamin har testat i förhållande till placebopreparat så har glukosamin visat på konkret lindrande verkning gällande plåga, flexibilitet och svullnad i leder som har skadat ledbrosk.

Vid ökat intag av glukosamin så tycks även produktionen av ledvätska samt ledbroskämnen stiga. Mer fakta att läsa om ämnet Glukosamin på denna hyperlänk
I bästa fall innebär det att ett skadat ledbrosk kan bli fullt återställt.