Överraska gästerna med lite absint till middagsbjudningen

En dryck som har varit rätt så mytomspunnen är absinten som rentav har varit olaglig i somliga länder. I Sverige har man alltid kunna dricka absint som är en dryck baserad på anis, fänkål samt malört. Men drycken har varit ganska omtyckt under tidernas gång och det är inte alla som gillar den ganska beska smaken.

absint

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under detta namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade faktiskt att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det förstås de som menar att konstnärer som Van Gogh troligtvis blev lite tokiga av att blanda sina egna färger med farliga ämnen och att man knappast kan skylla på absinten för detta. Du kan alltså bringa malört, tujon och framställa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli dåraktig av detta.

Göra egna drinkar med absint med korrekt redskap

Tänk på att du behöver rätt verktyg för att producera din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, http://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som innehåller örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked därför att få sötman i drycken. Ifall det inte blir lite sött så är det tufft att intaga absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är vanligtvis hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med korrekt redskap och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att imponera. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i fler örter men det här blir en aning överkurs för den som är ny på att mixa egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den ingrediens som du ej vill missa då det är den som antas ge effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan sannerligen vara dödlig men ej i den dos som man använder i absinten.

Det är ej absinten som är farlig utan alkoholen i drycken

Något som man måste begripa då det handlar om den här typen av drycker är att det rentav är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Om man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång emellanåt så är det helt säkert att dricka men ifall man gör det till vana att dricka absinten till frukost, lunch samt middag så kan det bli bekymmer. personlig absint.

Dagens absinter är även fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan inte framföra att den gröna fen är samma sak som den en gång var. Som all annan rusdryck så gäller det att vara varsam när man dricker absint.