Rengöring samt desinfektion utav valphage

Oavsett om du inhandlat en använd valphage i behov utav en bra rengöring, eller det är dags att feja din nyinköpta så blir det ett fall utav av skrubbning, men nyare valphagar är mestadels enormt enkelt att feja samt desinficera.

Vi får väl önskar att du inhandlat en valphage med kraftigt plastgolv samt ingenting andra alldenstund de är lättare att hålla rena samt desinficera.

Att rengöra dessa är mycket okomplicerat – plocka ut alla leksaker samt övriga fixa grejer, dammsug ut matrester samt tidningsbitar alternativt om du använt pudra samt glöm ej att dammsuga på kanterna.

Torka golvskivan med en fuktig svamp eller några våtservetter baby.

Skaka ut, alternativt dammsug, tvätta samt byt sängkläder.

En alternativt två gånger i veckan är allt som behövs för en väluppfostrad hundvalp, som funkar bra med sin potträning.

Du skall rensa ut kiss samt bajs dagligen från lådan samt kassera det.

När du använder strö av en god kvalitet [läs om potträning i separat kommentar för mer information] kan du bara rensa ut hela innehållet en gång var 10-14 dagar – en del avhängig på storleken på valpen samt lådan.

Självklart om du använder papper under träningen eller annat stoff, måste man dränera dessa dagligen eller flera gånger om dagen, om det behövs.

Om du har köpt en begagnad valphage där den förra ägarens hundvalp alternativt valpar innehar satt tassavtryck med torkat dynga så ska den rengöras och om vädret medger, före du bär in den tvätta av den med assistans utav en trädgårdsslang.

En bra spolning får vanligtvis bort den värsta smutsen, spraya med en lösning av blekmedel och diskmedel om det är en rostskyddad valphage eljest använd blott tvättmedel om det är en tygklädd inhägnad.

Låt skummet sitta och dra i lite samt vid behov ta en svamp alternativt skurborste till hjälp.

Skölj av ordentligt, vänd opp och minska på valphagen för att dropptorka.

På en tygklädd inhägnad kanske du önskar begagna ett desinfektionsmedel, spruta med Lysol aerosol, som vanligtvis ej bleker och förstör tyget.

Färdigt!

Tar allt som allt 5 minuter, kanske 10 minuter för en riktigt besudlad.

Om det är möjligt melodi allt lufttorka i solen under en timma alternativt så – solljus är en naturlig bakterie / smittämnen mördare samt de luktar bäst därefter och är redo att begagnas så snart det är torrt.

För att vara bestämd bör du behandla samtliga begagnade lekhagar eller en som har förvarats eller inte används på ett tag med mer djupgående rengöring och desinfektionsmedel.

Man vill inte exponera din nya lilla hundvalp för okända bakterier, mikroorganismer alternativt övervintrande insekter och spindlar.

Jag föreslår att du gör en djupgående rengöring som procedur åtminstone en gång varannan var tredje vecka, ehuru valpen fungerar tillverkar bra med potträning och stå sig sin plats ganska fläckfri.

Detta kommer att försäkra dig bland andra att du ej får mögel problem som utvecklas eller mikroorganismer byggs opp på grund av vattenspill, tappade foderbitar, mat eller avfall som hamnar i skrymslen och vrår.

Plus att det håller din valphage att dofta bra det ser fint och fräscht ut.

Vi inhandlar ej våra valphagar begagnade utan har hittat jättebra och mycket flexibla till bäst kostnad dessutom på www.allt-fraktfritt.com