Så skyddar du ditt företag från ID-kapning

Abbonera på Dog Security bevakningstjänst

Dog Security Sweden AB är mest kända för att producera hundträningsutrustning till sveriges tävlingselit inom skyddshund, polisen, G4S, tullen och övrig bevakningsbranch.

Nu håller man på att arbeta fram en oerhört verkningsfull bevakningstjänst som kommer att kunna användas av såväl privatpersoner som av företag.

I boken finns en och bra checklista. ID-kapningsboken finns tillgänglig att låna som e-bok på biblioteken samt kan inhandlas på allt-fraktfritt. Klicka på boken för mer detaljer.

När man driver ett företag är säkerhetsfrågor av högsta prioritet, man kan leva med en evig ängslan om man inte känner att man har kontroll över företagets säkerhet. Det finns åtskilliga saker att utföra för att höja säkerheten kring sitt företag och ju fler av dessa preventiva metoder man checkar av, desto större skydd har man mot att företaget ID-kapas.

Dog Security Sweden AB är en registrerad verksamhet men fortfarande ett tämligen hemligt projekt, som går ut på att man som privatperson alternativt företag får tillgång till flera olika skydd mot ID-kapning, mot en struntsumma per år. Man kan se det som en billig, men trygg och effektiv försäkring mot bedrägeri och ju mer man har att förlora, desto mer utsatt är man för ID-kaparnas intresse, och desto hårdare blir slaget om man faktiskt utsätts.

När projektet kring Dog Security är klart kommer det att skickas till människor som finns registrerade på nyhetslistan (xxx). Varför detaljerna är hemliga än så länge är för att ID-kaparna inte ska få tillgång till information som i detta skede är känslig. För ID-kaparna kommer Dog Security Bevakningstjänst att bli ett rejält dråpslag.

Postbox istället för brevlåda

Som företag skickas vanligtvis en hel del känslig information genom posten och enkla sätt att undfly vittjning av denna post är att byta vanliga brevlådor samt postleverans mot en postbox på postkontoret som endast utvalda personer i företaget kommer åt. En så enkel sak ger väldigt gott skydd.

Lämna post på postkontor

I likhet med att få sin företagspost levererad på ett tryggt sätt i en säker postbox ska man alltid lämna post i ett postkontor istället för att lämna den i vanliga postlådor. Postlådor har de senaste åren utsatts för många vittjningsangrepp och sällan har man någon koll på när och hur det händer.

Lagra post under semestern

När ens företag går på semester bör man, ifall man inte har en postbox, se till att få all inkommande post lagrad under tiden som ingen finns närvarande att hålla koll på posten. På detta vis har ID-kaparna ingen möjlighet att knycka den.

Använd pappersstrimlare

Strimla allt pappersavfall som innehåller kontonummer, saldobesked och liknande. Hellre för mycket än för lite. Det måste vara en “cross cut” strimlare som hackar papperet i små bitar.

Strimlare som blott skär papperna på längden duger inte – det är lätt att tejpa ihop dessa papper igen.

Sätt lås på sopcontainers

Har företaget sopcontainers för brännbart och för pappersåtervinning där kontorsavfall hamnar?
Sätt på hänglås och håll dom låsta – utom just när man kasta något. Bra mot pyromaner på samma gång.

Undvik trådlöst nätverk inom företaget

Nätverket kan hackas från en bil på gatan och samtliga datorer kan kommas åt. Installera ett trådburet nätverk (som dessutom är supersnabbt), avlägsna antennen från routern och stäng av det trådlösa nätverket. Klicka här för ytterligare info

Plan B är ett nätverk där allting går via fastighetens strömkablar. Dustin, Komplett och Kjell & Co har bra sådana lösningar.