Saigonkanel hjälper dig gå ner i vikt

Saigonkanel är en krydda som använts som både smaksättare och inom naturmedicin i årtusenden, och nu börjar vetenskapen få fram tydliga bevis på hur effektivt vietnamesisk kanel är för viktnedgång. Gert Strand AB – företaget som rönt stora framgångar bland annat med hjälp av sina aromer för kaffe, vispgrädde samt bordsvatten – lanserar nu egen Saigonkanel av högsta kvalitet.

Saigonkanel minskar midjemåttet

Det går inte att med en enda mening redogöra varför Saigonkanel underlättar viktnedgång, för processen är ganska invecklad. Oavsett hur det går till så ger ett dagligt intag av 2-4 gram en betydligt effektivare förbränningsprocess – och det räcker som information för många. Den som vill veta mer kan dock fortsätta läsa.

Den vietnamesiska kanelen är den ultimata

Saigonkanel är närbesläktad med Kassiakanel, dvs. den kanel som vi finner i dagligvaruhandeln. Skillnaden mellan de två är trots det tämligen stor. Att «kanel är nyttigt» har vi matats med sedan barnsben, men just vilka hälsofrämjande egenskaper denna utsökta krydda har är för de flesta vagt. Saigonkanel är kraftfullare än Kassiakanel, såväl i doft och smak som i kulör och densitet, man kan mäta upp markant mindre av sin Saigonkanel för att åstadkomma samma smak som man får med hjälp av vanlig dosering av den «vanliga kanelen».

Gå ner i fettmassa samtidigt som du ökar muskelmassan

Den som «vill gå ner i vikt» vill i själva verket gå ner i fettmassa, att äga muskelmassa är bara bra så det finns ingen anledning till att vilja göra sig av med den och muskelvolym väger mer än fett. För att öka förbränningen av fett finns det mycket man kan utföra, träna och inta kolhydratsnålt är två effektiva metoder. Hög insulinkänslighet ger bättre förbränning, samt hindrar blodsockret från att lagras i fettvävnaden, och det är bland annat här som Saigonkanel spelar en viktig funktion.

Höjer insulinkänsligheten

Saigonkanel höjer insulinkänsligheten och sänker därmed utsöndringen av insulin i kroppen, vilket är perfekt för den som önskar gå ner i fettmassa. Detta i sin tur påverkar sköldkörteln positivt därför att den slipper slitas ut i förtid. Människor med diabetes har fått klart goda utfall av ett dagligt intag av kanel, och en del har till och med fått sänka sin dagliga insulindos (i konsultation med doktor).

Saigonkanel maximerar ketosen

Den som följer en kolhydratreducerad diet, som LCHF eller Atkins, bryr sig inte längre så mycket om att balansera sina blodsockernivåer eftersom de i stort sett hela tiden är låga. Kroppens fundamentala energikälla har blivit ketoner och tillståndet i kroppen kallas ketos. Om insulinkänsligheten är låg kan kroppen emellertid fortsätta att framställa för mycket insulin, trots att ingen eller oerhört lite glukos behöver tas om hand, detta kan hindra för en del att nå ultimat ketos oavsett hur mycket de kämpar.

Saigonkanel verkar vara till enorm hjälp i dessa fall eftersom den höjer insulinkänsligheten och därmed försätter kroppen i det fettförbrännande tillståndet ketos i frånvaro av någon större bantning vatten
möda.

En flexibel krydda

Kanel är smakligt i kötträtter, som krydda i kaffet eller teet, på morgongröten eller som smaksättare i efterrätter. Handla Gert Strand AB:s kvalitetssäkrade Saigonkanel på www.allt-fraktfritt.com.