Silikonslang används allmänt i kontext där man behöver en genomskinlig samt anpasslig slang

Till exempel inom läkemedelsindustrin och forskningen är silikonslang offentligt begagnad.

Silikonslangen tillverkas genom att man extruderar platina- alternativt peroxidhärdad silikon i lämplig storlek.

Man får därför en slang som är så smakligt som immun mot influens av kemikalier. Genom att bepansra slangen kan man få en större hållfasthet och även begagna undertryck i den.

Silikon, även kallat silikonelaster, är ett samlingsnamn för i grunden oorganiska polymerer som är baserade på kedjor av kisel samt syre.

Till dessa binds ibland olika slag av organiska rester, det vill säga kolväteföreningar. Silikon leder inte elektricitet, är ej lösligt med hjälp av vatten och är förhållandevis tåligt mot kemisk influens.

Silikonmassan är fluffig och formbar innan den innehar härdat. Materialet används bland annat för att täta fogar.

Silikonslang

Det är en högprestanda slang som är framförallt framtagen för att transportera luft alternativt fluid. Slangen har flertalet depå armering för att klara höga arbetstryck. Idealisk att använda i exempelvis en bilmotor där det ställs krav på en slang som klarar av hög temperatur samt tryck (kylarslangar eller turboslangar)! Men denna art av slang kan hava många fler användningsområden än bilmotorer!

SH platinahärdad kryssarmerad silikonslang av medicinisk kvalitet är tillverkad i renrum Class 1000, med hjälp av armering av polyester alternativt Nomex.

För bruk inom pharma, biomedicin, kosmetik alternativt vid framställning av föda. SH har genomgått omfattande fysikaliska, kemiska, samt biologisk tester och uppfyller USP Class VI, FDA CFR 177.2600, ISO 10993 samt 3A standard. Klicka här för mer info.

Slangtypen tillverkas oxå i peroxidvulkat utförande av FDA CFR 177.2600 godkänt material.