Silikonslangar är ett användbart material som innehar fler annorlunda användningsområden

Silikonslangar

Att det blivit så populärt beror på dess unika egenskaper. Det är lätt att anpassa, stark och tåligt. Det leder exempelvis inte elektricitet och tål både kyla och hetta. Silikon är även möjligt att framställa i många olika former, det kan utgöra gel, olja, fett eller som härdat.

Det är många branscher som upptäckt dess egenskaper och idag används det både i skönhetsindustrin som bröstimplantat samt inom bilindustrin. Silikonslangar vinner mark emot de mer traditionella varianterna eftersom de har så många fördelar, några av de där är:

Eget silikonslangbygge

Det finns många som älskar att tillbringa timmar i garaget och mecka. Både med gamla bilar men även att anlägga egna farkost. Dessa har upptäckt silikonslangarna eftersom de är så lätta att jobba med. Du kan placera dem i stort sett var som helst utan att ta hänsyn till temperatur eftersom silikonslangar tål både hetta samt köld.

Att silikonet är så lätt att kröka innebära att det går att vrida slangen samt fästa den på annorlunda sätt i frånvaro av att det påverkar prestandan på fordonet, så länge det inte är en båge som inte låter någon fluid flöda igenom alls. Den fixa även av många annorlunda ämnen utan att det fräter på slangen. Gå till.

Silikon är Snyggare

Silikonslangar finns i majoriteten av kulörer samt är på grund av detta riktigt snygga att lämnas synliga. Många motorer, som på en båge innehar alltid kylarslangen samt alla övriga komponenter synliga så helheten blir bättre med hjälp av en matchande slang,

Silikonslang Sortiment

Det är oerhört mycket lätt att hitta de silikonslangar befinner dig på jakt efteråt. De finns i alla böjningar och tjocklekar som kan tänkas.

Dessutom finns det många återförsäljare av silikonsslangar, både i butiker samt på internet. Silikonslangar klarar även av tryck samt kan därmed även transportera luft.