Silverjonerna i kolloidalt silver medför oanade effekter

Kolloidalt silver är en väldigt finfördelad gestaltning av silver. De minsta partiklarna i kolloidalt silver är oftast mindre än 1000 nanometer. Fastän konflikt i debatten så finns det starka källor som påvisar att rent silver är ofarligt för kroppen. Kolloidalt silver har dock uppmärksammats inom hälsokostbranschen och har blivit ett populärt kosttillskott – framförallt i USA.

Kolloidalt silver beskrivs vanligtvis som en mirakelmedicin och en del vill tro att dess hälsosamma goda effekter är en lögn. Faktum är att kosttillskottet används i USA av ca tio miljoner amerikaner och inte ett enda dödsfall finns registrerat. Det finns rapporter om en man som blivit blågrå i huden av en egentillverkad silverprodukt. Fastän det är en annan produkt tar media upp fallet i ett försök att vilseföra personer att inte konsumera kolloidalt silver.

Kolloidalt silver är en godkänd produkt som desinfekterar vatten utan att några biverkningar uppstår. Det är effektivt mot svampar, virus, bakterier samt encelliga parasiter. Förutom att rena vatten har produkten dessutom konstaterats kunna ha positiva hälsoeffekter både hos människor samt djur.

Den främsta orsaken till att kolloidalt silver är ofarligt är för att kroppen har ett effektivt utrensningssystem. Den föda vi äter samt vattnet vi dricker består av silver som ju är ett naturligt grundämne.

Silver antiviral
Enligt studier så har det visat sig att kolloidalt silver ska kunna både ersätta och komplettera antibiotika. Silverjoner eliminerar på ett effektivt sätt antibiotikaresistenta stammar av bakterier. Silver förstör bakteriefilmen som bakterier etablerar kring sina kolonier. Det medför att antibiotikan inte kan få den verkning som är tänkt, medan kolloidalt silver har en antiviral effekt.

I enlighet med vetenskapliga studier har det visat sig att silverjoner har utomordentlig effekt på cancerceller utan att biverkningar uppstår. Silverjoner ska ha minst lika bra verkan som cytostatika.

Att silver är en substans som är bakteriehämmande upptäcktes tidigt i historien. Under 1800-talet började silver användas i olika mediciner som antibakteriell substans. I samma veva började läkemedelsindustrin marknadsföra dessa mediciner. Man hittar mycket info online om man söker på kolloidalt silver eller på msm biverkningar.

Det har visats att kolloidalt silver har flera hälsobefrämjande effekter trots att kritiker hävdar avvikande. Ifall man vill rengöra tarmsystemet kan man med fördel fylla upp ett dricksglas med vatten och blanda i en matsked kolloidalt silver. Därnäst häver man skyndsamt i sig så att silvret når så långt ner i tarmen som möjligt.

Den som har sår på kroppen kan få verkningsfull vård med hjälp av kolloidalt silver. På grund av silverjonerna bildar stamceller i området kring såret. På så sätt kan såret läka upp till 50 % snabbare och utan att ärrvävnad uppstår.

Också när man bränt sig så kan kolloidalt silver hämma smärtan och rappa på läkningen. Man kan trycka en kompress som är indränkt i kolloidalt silver mot brännskadade området. Den allra mest effektiva metoden är emellertid att doppa ner den drabbade kroppsdelen i ett bad av kolloidalt silver. Enligt denna hantering så kommer inga brännblåsor bildas och smärtan kommer hastigt klinga av. Dock kan huden kring det drabbade området bli temporärt hårt, men redan efter några dagar trillar förhårdnaden av.

Dessvärre är urinvägsinfektioner ett rekurrent besvär för kvinnor. kolloidalt silver är för dessa problem hämmande Blott några teskedar kolloidalt silver om dagen krävs för att effekten ska bli preventiv.

ionplus kolloidalt silver

I vårt land finns kolloidalt silver på internet, till exempel http://allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/kolloidalt-silver.html.