Skippa sockertillsatser när du brygger öl hemma

Det är faktiskt inte så svårt att brygga öl hemma för i svenska hem så finns det spis samt ugn där man enkelt kan arrangera med korrekt temperatur för mäskning och resten av processen, och andra komplement som ska till finner man enkelt online som exempelvis bryggsocker.

glucose

Men är bryggsockret sannerligen nödvändigt och finns det alternativ ifall man inser att man står utan detta sockret exakt då man behöver det som mest?

God planering är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man alltid tvingas rusta sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll ifall man vill brygga vin eller om man vill brygga öl med bryggsocker. Ifall man inte har allting på plats inför vinbryggning så kan det hela enkelt gå åt skogen då saker som jäsning icke fungerar så som man har tänkt sig.

Gå således genom allt som du behöver för din vinberedning alternativt ölbryggning innan du ens sätter ett datum för när det hela ska ske.

Brygga öl med bryggsocker eller bara med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det funkar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen betydelsefullt att du får en produkt som minsann är till för ölbryggningen.

Något som får flera att välja sockret är det där med alkoholen. Om jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av engagemang. Man häller helt enkelt ned bryggsockret i koket därför att få maximalt med alkohol.

De som anser att man ej ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som innehåller bryggsocker) som finns naturligt i malten säger ofta att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika gott. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varpå man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som möjligtvis inte är fullkomligt lyckad.

En annan sak att betänka är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir en aning blaskigt. Därför att hitta korrekt formel så kan det vara förståndigt att börja med ett mindre kok så att man ej behöver kasta så avsevärt ifall det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för bästa pris

Ifall du vet att du snart kommer att brygga öl igen så ska du se till att skaffa ingredienserna online. På webben så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser såsom maltextrakt samt dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis samt spara pengar på att handla online.

På internet bör du också besöka forum där folk diskuterar ölbryggning.