Skor med broddar hjälper en att hålla sig på fötterna i snön

Skor med broddar stöder en att hålla sig på fötterna under vinterns slippriga månader. Det är ej längre riktigt att isbroddar förknippas med gamla folk eller hurtiga motionärer, halkskydd är nu något som i mycket stort sett samtliga ska anskaffa sig.

Om man funderar på att inhandla halkbroddar så är en inrådan att minsann göra slag i grejen. Ofantligt många människor halkar på fruset vatten samt snö var dag under hela vintern samt det kostar mycket i bedrövelse samt möjlig jobbförlust, för att inte berätta vad det kostar sjukvården. De vanligaste skadorna bland de 25000 människor som kommer in till akuten för behandling utav halkskador var år är bruten hand- alternativt vrist. Andra benbrott och hjärnskakning är oxå rätt så vanligt. Om samtliga dessa hade burit skor med broddar så hade om ej alla, så i alla fall de mesta utav dessa obehagliga olyckor kunnat förhindras.

Det är en självklarhet för oss här i Norden att byta ut våra sommardäck mot grövre vinterdäck när vintern är i annalkande. Detta för att äga ett bättre grepp mot marken när vi kör och väglaget riskerar att vara glatt. Nu är det i sanning lag på vinterdäck, men det är ej en helt dåraktig jämförelse att dra till våra skor. Broddar till skor innehar samma, om ej ännu bättre, effekt på slippriga vägar som vinterdäck innehar till bilen, samt flera dör varje år som ett resultat utav att dala än vad som omkommer i trafiken. Bara det visar hur angeläget det minsann är att ta detta med isbroddar till skor på allvar.

Broddar finns i annorlunda typer, dels halvfotsskydd som passar bra för kortare promenader och vardagsbruk, men också broddar för löparskor som nyttjas under motionsrundor alternativt långpromenader. Dessa träs om foten framtill samt klickas fixerad baktill för att efter ge fullgott skydd mot halka oavsett vilken hastighet man anländer upp i. Om man gillar långa promenader, om man innehar jycke som ska längre motionsrundor regelbundet, om man önskar ta vägen ut med sitt vagnbarn för att ge det frisk luft och stimulans alternativt om man totalt lätt önskar bränna lite överskottskilon i joggspåren så är broddar språngmarsch helt färdigt en vettig – om ej till samt med erforderlig – investering.

Var kan man då handla broddar? Broddar språngmarsch, och andra varianter av isbroddar, finns att köpa i de mesta sportbutiker, därtill på Clas Ohlson och i ett flertal nätbutiker. Man borde vara ute i god tid före vintern när man önskar inhandla halkskydd för de vanligaste storlekarna tenderar att ta final rätt så snabbt, vilket är bra eftersom det visar på ett markant ökat intresse. Nätshopen www.allt-fraktfritt.com har prisvärda skor broddar i olika typer. För mer info Klicka Här.

En jycke ska ej broddar under sina tassar för hennes trampdynor är redan trubbiga samt klorna skänker extra grepp mot marken. Dessutom så skadar sig inte en jycke lika enkelt som en individ om den halkar. Vi är inte lika lyckligt lottade samt ska därför satsa i skor broddar inför vintern.