slushmix.se har fått ny form utav en artist som ”bor i skogen”

Vår nyanställda webmaster kom dragande med en kompis för ett par veckor sedan, med en konstnär som i ”vanligt” folk ögon lever i skogen.

Hon nämnde att kamraten hade synpunkter på vår sajt minsajt. com och ville exponera oss skillnaden mellan hyfsad form och bäst form för http://slushmix.se.

(Det var ju härligt att hon klassade vår befintliga form som god och ej som kass).

Vår skogskonstnär började med att belysa att skillnaden emellan bra och attraherande form från en designers perspektiv är lätt: grafiskt snyggt.

Sätt två webbplatser framför en professionell designer, bedja honom alternativt henne att välja vilken som är den bästa och chansen att de kommer att välja den snyggare före den fulare är 99%.

Klientens synsätt

Detta är bäst när en designer ska visa sitt verk för en annan formgivare, men till vår sajt Minsajt. com provar vi inte locka designers.

En designer kommer att hävda att besökare kommer att välja produkten med den mest attraktiva grafiska representationen.

Vi frågade på grund av detta ”skogsmullan” vad en lokal bilmeck kan vilja äga på sin sajt?

Hon svarade förståndigt nog att det ej var något dilemma eftersom bilmekanikern ej bryr sej om du vinner designpriser för hemsidan, han önskar blott att det skall vara ett på bästa sätt sätt få besökare till sin verkstad.

Skillnaden mellan hyfsad design och den bästa designen från kundens perspektiv är om den produkt man visar uppfyller de mål som du från början ville framföra.

Även om ett utav dessa mål måste vara ett visst mått av estetik, är det mestadels så att den slutliga produkten är mindre efterfrågad (estetisk) men mer inriktad på målet än det absolut estetiska.

När den bästa designen har brist på form

Samtliga har åsikter på Google, ej minst på deras avsaknad på form, så är Google kungen i kategorin form.

Bortsett från om deras ursprungliga strategi var riktig, är det faktum att de för här innehar knappa 66% av sökmarknaden, med sina konkurrenter Yahoo! samt Bing släpande sedan med endast 17 varje 11%.

En starkt bidragande orsak till deras nuvarande position var enkelheten som de höll fast i så flera år, och först nu börjar att ta avsteg ifrån.

Sök

Detta exempel visar att de större folk vill använda en sökmotor för att göra just: Sök.

Samt när man tittar på den kända Google-sidan, kan man inte ta miste på att sidan är designad för detta ämne.

Så fick vi då utbilda oss att hur galet det än låter, kan en attraherande samt effektiv design tillskrivas bristen på design.

Skogskonstären tog oss ”down to basic”

Det är alltid användaren, besökaren, kunden som bestämmer om en sajts design är bäst alternativt bristfällig och svaret är om sajten är användbar.

Ur användarens synvinkel är en attraherande form en som funkar.

Om de kan surfa runt på din webbplats, finna den info de vill få och göra de åtgärder som de behöver utan att bliva förvirrade, missriktade alternativt frustrerade – så har man innehar vunnit över dem.

Minsajt. com tittar på inte längre ut som förut.

Vår skogskonstnär innehar byggt om www.slushmix.se från grunden samt idag gillar vi den (och vår skogs konstnär som visste så mycket mer än bara design)