Smaksatt vatten, lite näringsmässiga fakta

Den ökade efterfrågan på smaksatt kolsyrat vatten har varit ganska fenomenal, den ökade efterfrågan beror tveklöst delvis p.g.a. satsningen på en “friskare livsstil” och den skepsis som flera har för kranvatten.

Smaksatt vatten – de näringsmässiga fakta med efterfrågan på den sundare livsstil som går hand i hand med det ökade intresset för vad vi i själva verket äter samt dricker, de “näringsmässiga fakta” som finns på etiketterna av livsmedel samt drycker granskas som aldrig förr.

sodavatten

Men som du kan ana, utan att tvinga i dig något av olika smaksatta vatten som vi dricker, finns det relativt mycket att rapportera om.

Men tillverkarna vrider och vänder på märkningsreglerna som gör att du missar flera av detaljerna i vad som finns i drycken på etiketten och lite är det vad folk förväntar sig att se, även om de inte helt ut begriper vad det hela innebär.

Ett av de mest frapperande exemplen är ändå Coca Cola med sitt budskap att en burk Coca Cola består av lika mycket socker som ett motsvarande glas innehållandes apelsinjuice (cirka tio bitar socker).

Att samtidigt Coca Cola inte har allt vad vitaminer samt mineraler som finns i fruktjuice väljer de att inte yppa något om.

Om du nu anser att 10 bitar socker låter mycket – vilket det är – så kolla vad en Milkshake på MacDonalds består av, motsvarande sexton bitar socker av kolhydrater!

Allt fler inser vådan av att stoppa i sig en massa extra socker. Läskedryckstillverkarna lanserar då istället lightdrycker som istället består av sötningsmedel av tveksamma hälsoskäl.

Smaksatt kolsyrat vatten, vinner mer och mer terräng som ersättare av de vanliga läskedryckerna.

Här i Sverige bör vi skatta oss särskilt lyckliga där vårt vanliga kranvatten kan vara renare än de flaskor innehållandes vatten som finns att införskaffa i livsmedelshallarna.

Smaksatt vatten – ett hälsosammare alternativ och med kravet på en sundare livsstil går det ökade intresset för vad vi i själva verket äter och dricker.

Konsumenter väljer alltmer sin mat och dryckesval baserade på näringsinnehåll och den näringsmässiga informationen på etiketterna som aldrig tidigare.

Konsumenter är även mer medvetna om vikten av vattentillförsel som en del av en nyttig livsstil. Att hålla kroppen väl hydrerad ger bättre energinivåer, hjälper till att kassera toxiner från ditt system, och hjälper till att hålla huden så den ser mer ungdomlig ut.

Vatten, i motsats till klassiska kolsyrade drycker, juice, kaffe o.s.v. är kalori fri och har inga negativa egenskaper, men låt oss vara helt ärliga, det kan vara aningen tråkigt.

Vatten som smaksatts med sockerfria aromer erbjuder alla fördelarna med rent vatten men med extra plus för att det smakar bra, och med så massa intressanta och fantastiska smaker som finns tillgängliga nu finns det alltid en smak som kan tilfresställa även den mest blaserade av provsmakare.

Härlig smak, inga kalorier är ett självklart val för den hälsomedvetna konsumenten.