Snygg kolsyremaskin i köket – Wassermaxx Deluxe

Wassermaxx Deluxe är en riktigt attraktiv medlem i Wassermaxx familjen. Den är designad i rostfritt stål och har både mer klass och tyngd än sina småsyskon. Prismässigt ligger Wassermaxx Deluxe på omkring 1000-lappen, och då ingår en kolsyrepatron från Aga och två PET-flaskor.

Det enda man måste göra sedan är att lämna in sin kolsyrepatron mot en fylld när den, efter ca 50 liter vatten, tar slut, samt hålla PET-flaskorna rena och fräscha. En ny gaspatron från Aga kostar drygt 200 kronor medan ett inbyte går på under 100-lappen. PET-flaskorna ska inte diskas i maskin, men är lätta att rengöra för hand med en aning diskmedel och vatten.

Wassermaxx Deluxe skänker gott kolsyrat vatten eller smarrig läsk på endast några sekunder. Man fyller PET-flaskan med vatten, skruvar fast den i maskinen och trycker på knappen och tjoff, så är vattnet fullt med krispiga bubblor. Vill man sedan smaksätta vattnet med läskessenser eller bordsvattenaromer så droppar man enbart i dessa efter tycke och smak.

Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, gör egna essenser, dels bordsvattenaromer med fruktiga smaker, utan sötningstillsatser samt socker, dels cider- och energidrycksessenser. De har inget stort sortiment, men det de erbjuder håller bra kvalitet. Det finns självklart andra märken man kan prova när det handlar om smak. Sodastream har flera smaker, de innehåller i regel både artificiella sötningsmedel och socker. Aromhuset har ett brett urval av bordsvattenaromer utan socker och sötningsmedel, de är lätta att beställa från allt-fraktfritt.com. Andra bolag som gör olika essenser är Sonjo samt saftföretaget Bob.

kolsyremaskin

Vatten är nödvändigt för oss att dricka, vi bör få i oss mellan 1-2 liter vatten om dagen och detta är för flera tufft. Har man en Wassermaxx Deluxe, eller en annan typ av kolsyremaskin blir vattendrickandet roligare. Man kan experimentera fram olika favoritsmaker och variera smaklöst bubbelvatten med riktigt smakrika läskedrycker, allting efter individuell dagsform.

Att handla vatten på flaska är sanslöst kostsamt ifall man räknar på literpriset. Vårt kranvatten kostar ca 1000 gånger mindre än buteljerat vatten. Riktigt så kraftig skillnad är det inte om man räknar in kostnader för kolsyra och eventuell smaksättare, men oavsett så kommer man undan bra mycket billigare genom att göra sitt eget bordsvatten mot att köpa buteljerat mineralvatten.

Andra fördelar är att man får det precis så som man vill ha det, flera gånger kan Ramlösa, Loka och Vichy Nouveau upplevas som lite blaskiga då smaksättningen är väldigt mild. Ifall man smaksätter själv så anpassar man mängd efter egen smak. Man slipper därutöver släpa tunga flaskor, burkar samt backar fram och tillbaka till affären, med en sodastreamer har man allt man behöver hemma. Endast co2 cylindern behöver fyllas på någon gång då och då. Detta innebär givetvis också att man gör en god handling för miljön. Man slipper bidra till alla transporter av vatten och läsk som släpper ut orimliga mängder koldioxid i vår atmosfär.

Man kan hitta mängder av annorlunda kolsyremaskiner i handeln, de största märken är Wassermaxx samt Sodastream. Wassermaxx Deluxe finns att köpa i välsorterade elektronikaffärer och i större varuhus.