Snygga till bilen då vintern är över med oxalsyra för verkningsfull rostborttagning-formaterad

Vintern är till slut över och med det ökade ljuset så syns plötsligt rostfläckar som kan ha uppstått av flygrost. För att eliminera rost på säkert sätt så gäller det att välja en procedur som inte kommer att förstöra metallen och som heller inte är riskfylld för dig. Det finns oxalsyra båt, bil samt andra metallytor kan bli som fullkomligt nya av.

oxalsyra

Så gör du rostborttagning med oxalsyra på ett säkert sätt

Tänk på att oxalsyran är en hållbar karboxylsyra som kan vara riskabel ifall man får den i sig i alltför stora mängder. Man ska likaså beskydda ögon och händer då man vill eliminera rostfläckar med denna syra, och man ska bestämt inte provsmaka produkten!

Du kan köpa ren oxalsyra och därefter blanda ut den med vatten. Det finns en oxalsyra Biltema säljer som fungerar som en fälgtvätt och som är avsevärt omtyckt bland båt- och bilägare. Men man måste inte handla märke för det är själva syran som gör jobbet.

Faktum är att man finner den här syran i naturen som till exempel i rabarber. Och man kan rentav få bort rost med rabarber men då ska man gnida på bra eller få fram en koncentrerad juice som man lägger det rostiga föremålet i. Andra naturliga källor till syran är kakao samt spenat men i livsmedel så är mängderna mycket små och för den skull så är det ofarligt att få i sig oxalsyran på detta vis.

Så kan du få dän rostfläckarna på små samt stora metallföremål

Men hur ska man få bort rosten med oxalsyra? Det är inte så invecklat som man kan tro och detta är minsann något som allihopa kan göra. Oavsett om det gäller en trämöbel eller diskbänk som har fått fläckar så gäller det att gno området som färgats med oxalsyralösningen.

Ifall det handlar om ett mindre föremål så kan man blötlägga detta i lösningen över natten för att därpå spola av. Eftersom att detta ämnet är frätande samt farligt att inmundiga så gäller det att bearbeta det på rätt sätt.

Små barn ska icke få tillgång till oxalsyran och man skall tänka på att skydda händer och ögon ordentligt då man behandlar en metallyta. Om det är så att man av misstag får i sig mycket syra så gäller det att få hjälp fartfyllt. Det har faktiskt hänt att en människa har dött av att få i sig flera gram av syran.

Man använder några teskedar syra per 1 dl vatten för att erhålla en bra lösning så det rör sig ej om stora mängder. När behandlingen är klar så är det förstås viktigt att man städar upp ordentligt och inte lämnar kvar rester av syran. Syran kan dock utan problem spolas ut i avloppet.

Ska man blanda själv eller inhandla färdigblandat?

Det är inte komplicerat att mixa själv men för många så kan det vara behagligt med en färdig tvätt som innehåller syran och antagligen andra ingredienser som även är med och verkar för en attraktiv yta. Läs mera på denna länk.
Det kan definitivt finnas pengar att spara på att mixa oxalsyralösningen själv.