Soda Stream Design – det snygga alternativet

Sodastream Design är namnet på en av Sodastreams kolsyremaskiner. Sodastream Design är stilrent designad i silver samt svart och kommer oftast med ett par PET-flaskor i plast samt en Alco2jet kolsyreflaska. Just denna modell – Sodastream Design – har idag utgått ur många butikers utbud, möjligtvis är det en utgående modell från Sodastream då den t ex inte förekommer i sortimentet på Sodastreams egen webbsida.

De kolsyremaskiner Sodastream marknadsför i dagsläget är dessa fyra: Sodastream Jet – Klassisk Design; Sodastream Genesis – Modern samt slimmad design; Sodastream Penguin – Enda kolsyremaskinen med glaskaraffer, därtill slutligen Sodastream Pure – Stil samt komfort.

kolsyrat vatten smakersodastreamsodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

En Sodastream Jet kan man idag enkelt hitta för omkring 600 kronor, inberäknat PET-flaskor samt gaspatron. På andra sidan prislistan står Sodastream Penguin som går på ca 1800 kronor, medräknat ett par glaskaraffer och en kolsyrepatron. Mellan dessa prisklasser rör sig Pure- och Genesismodellerna. En billig kolsyremaskin är inte nödvändigtvis bättre än en kostsam, men gillar man utformning och fräcka detaljer kan man lägga en extra peng för en lite mer exklusiv modell.

Sodastream konkurrerar med en del övriga företag när det gäller försäljningen av kolsyremaskiner, men det är Wassermaxx som är den främsta konkurrenten. Wassermaxx, som marknadsförs av Aga, erbjuder motsvarande kolsyremaskiner som Sodastream i drygt samma prisklasser. Vilket märke man väljer har mest att göra med personlig smak.

Wassermaxx saluför också sina egna kolsyrepatroner under företagsnamnet Aga. Aga har profilerat sig på marknaden som specialister på kolsyra och tillverkar kolsyrepatroner av precis samma storlek som Sodastreams Alcojet. Även ventilen är likadan – enligt europeisk standard – så oavsett vilket märke man har på sin kolsyremaskin så funkar båda kolsyrepatronerna lika fint.

Det är rätt så lätt att finna kolsyremaskiner idag, intresset är återuppväckt sedan dvalan under 90-talet och man kan finna sodastreamers i alla elektronikaffärer samt större varuhus. Alla som säljer sodastreamers säljer normalt också kolsyrepatroner, men kolla upp så att de dessutom byter in gamla mot nya.

Att byta in sin kolsyrepatron mot en ny är billigare och vettigare än att köpa nya hela tiden. En kolsyrepatron för moderna kolsyremaskiner från den svenska marknaden rymmer 425 gram kolsyra, vilket räcker till ca 50 liter vatten. Med tanke på hur billigt samt hälsosamt vårt svenska kranvatten är så är det en god investering om man gillar kolsyra.

Det är inte endast för privatekonomin som en kolsyremaskin är en bra investering, utan även för miljön. Tunga transporter kör var dag runt på våra vägar och släpper ut onödiga, miljövådliga gifter. Om man kolsyrar sitt eget kranvatten så slipper man bidra till detta. Därutöver slipper man en massa onödigt avfall.

Är man mer av en läskfantast så finns det dessutom andra fördelar. Med tanke på hur många annorlunda företag som var och en producerar annorlunda smaker på läskessenser så är möjligheterna i stort sett oändliga. Man kan experimentera fram egna favoritsmaker, eller endast nöja sig med de redan existerande. Aromhuset, Sodastream, Aga, Bob och Sonjo är namn på några bolag som producerar läskessenser samt bordsvattenaromer.

Med en Sodastream är kolsyrat jämt färskt samt nära till hands, och man slipper släpa det med sig från affären. Soda Stream Design blev – både gällande användarvänlighet samt utformning – Råd och Röns favorit i ett test som utfördes 2007.