Soda Streams främsta konkurrent heter Wasser Maxx

Aga marknadsför Wasser Maxx som är ett stort märke i handeln vad gäller kolsyremaskiner. Man har kunnat få tag på kolsyremaskiner för hemmabruk i över hundra år, men inte förrän på 50-talet kom de ut på den kommersiella marknaden. Grundaren till samtliga kolsyremaskiners flaggskepp, Sodastream, skapade den första kolsyremaskinen som han då kallade för «Apparatus for aerating liquids», det skedde år 1903. Trots att idén har funnits med ett längre tag så dröjde det till 70- och 80-talen tills kolsyremaskinerna blev ordentligt populära.

Sodastream är givetvis Wasser Maxx största konkurrent och lever gott på sin höga kvalitet samt långa erfarenhet. Aga är dock även väletablerade och står sig någorlunda bra mot Sodastream tack vare god kvalité och en aning lägre priser. Aga producerar också carbonatorer, både för hemmabruk samt professionellt användande. De är kända som specialister gällande kolsyra.

Carbonatorer säljs allt mer, även till privatpersoner som gärna vill ha lyxen med tillgång till kolsyrat vatten direkt ur kranen. Vattnet kommer från det vanliga vattenröret samt kolsyras i ett aggregat som fästes under vasken. Somliga av dessa har dessutom vattenkylare vilket gör det lättare för kolsyran att stanna kvar i vattnet, och gör det extra friskt och fräscht var gång man vill dricka lite bubbelvatten. En kolsyrepatron för en carbonator brukar rymma kolsyra för ungefär 100 liter vatten.

Wasser Maxx har ett brett utbud av vanliga kolsyremaskiner, vilka dessutom är lite billigare än konkurrenten Sodastreams. Det är nog mycket tack vare kontinuerlig kvalitet samt konkurrenskraftiga priser som Wasser Maxx lyckats bli en så pass stor medtävlare i spelet om kolsyrekunderna.

kolsyrat vatten smakersodastreamsodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Aga framställer sina egna kolsyrepatroner som rymmer 425 gram kolsyra i enlighet med – europeisk standard. Sodastreams gaspatroner Alcojet samt Alco2jet består av lika mycket och båda cylindrarna har samma typ av ventil så vilken som går att använda till båda märkena. Detta för att gaser inte ska kunna förväxlas samt användas i farliga situationer.

En kolsyrepatron av denna standardstorlek räcker till ca 50 liter vatten, vilket förstås beror lite på hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten. När kolsyran är förbrukad lämnar man in den hos sin återförsäljare och får en fylld till betydligt lägre pris än om man köper en ny.

Aga gör inte endast Wasser Maxx kolsyremaskiner, carbonatorer samt utmärkt kolsyra, utan också aromer till bordsvatten. De har fruktiga smaker till bordsvatten som varken består av socker eller sötningsmedel, därtill har de två klassiska cideressenser. Andra bolag som är framgångsrika på aromer och essenser är Aromhuset, Sodastream, Bob och Sonjo.

Kolsyrat vatten är dyrt att handla i vanliga butiker. Trots att innehållet i vilken läskflaska som helst båstår till ungefär 90 % av vatten, betalar vi mer för det än vad vi gör om vi kolsyrar och smaksätter vårt eget kranvatten. Störst vinst gör man på att göra sitt eget mineralvatten utan att tillsätta aromer, men oavsett så går man ganska snabbt i vinst när man investerar in en sodastreamer.

Det är mycket lättare att få i sig tillräckligt med vätska ifall man dricker goda drycker. Istället för att förspilla pengar på dyra flaskor vichyvatten kan man framställa sitt eget, som blir exakt så som man vill ha det, samtidigt som man slipper bidra åt alla miljöföroreningar förknippade med vattentransporter. Med hjälp av en Wasser Maxx blir vattnet billigare, roligare, godare och mer miljövänligt.