Sovtex – varning för dåligt företag Sovtex AB, Metallgatan 21A, 262 72 Ängelholm

Denna internet varning var först publicerad på katjon.com Länka gärna till originalartikeln så detta får ett stopp.

Varning för aktören Sovtex AB.

Företaget Sovtex AB har hittat på en egen variant av bedrägeri faktura.

Utan tidigare varning lämnar man in ett påhittat Betalningsföreläggande till Kronofogden. Det är på minimum 300 kronor + enligt lagen godkända påminnelseavgifter, “inkasseringskostnader”, dröjränta 26% etc. så man kommer långt över 1000 kr. Någon vara har varken beställts eller levererats.

Man gör gällande att “kunden” beställt produkter och därefter inte löst ut dem. I deras webbutiks långa “villkor” står det att om man inte löser ut sina varor så har Sovtex rätt att ta ut en avgift på minst 300 kr för detta.

Det är denna “avgift” man skickar till KFM. Man påstår då också att “kunden” (dvs. offret) inte hämtat ut eller mottagit sin beställning och struntat i påminnelser.

När sedan “kunden” upprörd kontaktar Sovtex och säger att vi har inte beställt så påstår man helt fräck att det har man visst, man har dessutom fått påminnelser och krav upprepade gånger.

Bara skicka pengarna så blir det ingen betalningsanmärkning – eller så tar vi detta till rättegång.

Vägrar man så går Sovtex vidare till Tingsrätten! Sovtex kan närvara sig via telefon och kan utföra detta över hela landet.

Vid kallelse till förberedande förhandling I Tingsrätten betalar som regel den som vägrat så långt.

Polisanmälan är hjälper inte, anmälan avskrivs sannolikt omgående. I tingsrätten skall köparen bevisa att man inte beställt, inte fått påminnelser. Sovtex behöver knappast bevisa något alls, inga varor har ju lämnats över. Tingsrätten är van att dömma dåliga betalare och fenomenet felaktiga krav är nytt.

Då det är omöjligt för drabbade att leda í bevis att Sovtex AB hittar på alltihop kan Sovtex fortsätta denna verksamhet utan rättslig påföljd.

Det står mycket på www om Sovtex, bl.a. har man skickat varor som gratisprov till en berömd bloggare. Sedan hotat henne att skriva att varorna var jättebra och länka till Sovtex. I stället berättade bloggaren på sin blogg: http://www.ekostil.se/2013/05/oppet-brev-till-sovtex-hot-ok-for-att-skriva-blogginlagg/.

Oanvändbara Sovtex produkter: http://www.svartlista.se/index.php/shopping-butiker/sovtex.html

Därför denna Sovtex AB varning: undvik Sovtex AB för att slippa bekymmer (deras behandling av kunder är riktigt dålig) och för att sådana här företag skall man inte ge sina pengar.