Ta bort mossa i trädgården med en bra och effektiv spridarramp

Hur funkar det att sprida järnsulfatpulver för att få dän mossa? Ifall man skaffar en mossa GTI alternativt en ejektordunk så är det ju inte så svårt att spraya på men den som vill blanda själv för billigaste järnsulfat pris eventuellt hellre använder den gamla hederliga vattenkannan. Med en spridarramp så kan detta funka alldeles eminent.

Så funkar en spridarramp till vattenkannans pip

Det är enkelt nog att placera en spridarramp på vattenkannans pip. Spridarrampen påminner lite om de skrapor som man kan tillämpa i köket och för att göra rent fönster med. Spridaren kommer att sprida vattenblandningen på ett jämnt sätt då man tippar på vattenkannan och tar sig fram över gräset.

köpa spridardunk

Det här är effektivt och enkelt men det är klart att man får tänka på att vattenkannan kan bli bra tung. Dessutom så får man ju gå flera omgångar för att klara av en större gräsmatta. Detta är anledningen till att en del väljer att eliminera mossa med andra mossbekämpningsmedel som man sprider på enklare vis ovan gräset.

Sprid järnsulfat och vatten på korrekt sätt på gräset

För att du ska erhålla ultimata effekten med spridarrampen så är det väldigt viktigt att blandningen du har i kannan har rätt järnsulfat dos det vill säga rätt balans mellan pulver samt vatten (100-200 gram järnsulfat till 10 liter). Här ska du åtfölja anvisningarna som finns på säcken eller burken utförligt.

Det är sällan intelligent att dra till med en aning mer pulver för att man tror att det då kommer att bli bättre resultat. Mixa noga så att varje del vatten har pulver. Ifall du icke utför det här så kan behandlingen på somliga ställen av gräset bli fullkomligt meningslös.

Mixa korrekt järnsulfat dos till din gräsmatta

Hur mycket järnvitriol kommer du att behöva till din gräsmatta? Det här beror självklart på hur mycket gräs du har. Men det rör sig icke om mer än en skopa till 10 liter vatten, så dyrt blir det inte och man kommer lång också med en mindre behållare pulver.

Fördelen med GTI är att man personligen inte behöver grubbla på hur mycket som ska blandas och att man får spridningen precis som när man vattnar med slangen. Nackdelen är att det är dyrt, man får 25 kg järnsulfat + ejektorflaska på allt-fraktfritt.se för vad en liter Mossa GTI kostar. Men de flesta kommer att förstå precis hur man skall blanda så att det blir korrekt dos även med vattenkannan, 100-200 gram järnsulfat till 10 liter vatten..

Spridarrampen är praktisk men inte för alla

Innan du beställer spridarrampen till din vattenkanna därför att eliminera mossa i trädgården så ska du betänka ifall detta verkligen är rätt val för dig. Ifall du vet att du orkar med att gå omkring med en full samt halvfull 10 liters vattenkanna så kommer du att hantera jobbet.

För äldre personer och andra som inte har den fysik som krävs för den här typen av trädgårdsarbete så är en spridarramp inte jämt den bästa lösningen. Det blir helt enkelt för krävande att kånka vattenkannan. Vill ni veta mer Klicka Här ta bort mossa på stenplattor. Mossa GTI är ett betydligt smidigare val.