Tennis betting – sportvadslagning för tennisälskare

Tennis betting är i korta ordalag när man vadslår om vem som ska vinna en speciell tennis match. Tennis är en racketsport med sina anor från England. Matcherna spelas mellan två eller fyra personer på en bana med rektangulär design. Tennisbanan har ett nät som skiljer banan i mitten och spel går ut på att slå tennisbollar med sina rackets över nätet, men i de utmarkerade linjerna. Tennis uppfanns för 140 år sedan av den brittiska majoren Walter Clopton Wingfield och blev snabbt en kärkommen sport, särskilt inom societeten i engelsktalande delar av världen.

Idag spelar massor av människor tennis världen över. Bortsett från att det är en idrott som skänker kroppen enormt bra träning samt fysisk aktivitet så är det oxå ett angenäm och socialt sätt att motionera med t ex vänner. Läs mer här

Bäst odds på detta brukar det vara HÄR.

När man håller på tennis betting så handlar det mindre om att träffa bollar med racketar och mer om att träffa rätt vinnare, alternativt förlorare om man nu föredrar spelformen lay odds. Om man anser om att tennis betting så är man långt ifrån allen, det är en mycket aktuell vadslagningssport. Man hittar mängder av förslag online, så länge man känner till att vara någorlunda kritisk till de källor man använder sig av. På en spelbörs kan man ofta hitta fängslande info. Det finns som bekant en hel del bedragare i betting branschen också. Bästa listan på hederliga bookmakers och spelbörsar finns på gertgambell.com.

Man kan syssla med tennis betting på alla vadslagningssajter värda sitt namn, även hos fysiska spelombud som Svenska Spel givetvis. Förslag och odds för var match finner man online och man kan också gå med i forum för att diskutera lirare, matcher och andra tennisevent. Den tennisspelare som tjänat mest pengar på tennis genom tiderna är Roger Federer från Schweitz.

Är man en riktig tennis betting entusiast så kan det vara festligt att följa vissa matcher live. En enormt bekant tennisturnering hålls i Wimbledon, vilken är en liten förort till London. Turneringen som har samma namn som orten spelas i Wimbledons massiva tennisanläggning där över 400 000 personer får plats i publiken. Här finns också ett tennismuseum.

Världens största tennisturnering heter Davis Cup och har anor från år 1900 då den kallades International Lawn Tennis Challenge. Det var inte förrän 1946 som turneringen fick namnet Davis Cup. I begynnelsen var Davis Cup endast USA mot Storbritannien, men idag deltar länder från hela världen. Finalmatcherna i Davis Cup brukar spelas mot slutet av året samt då är det faktiskt högsäsong för alla som diggar tennis betting.