{Vad skiljer 5:2 från andra dieter för viktminskning och hälsoförbättring?|På vilket vis kan 5:2-dieten hjälpa dig till viktminskning samt bättre välbefinnande?|Få en bättre hälsa och gå ner i vikt med

Är du en person som provat massor dieter tack vare alla råd och tips som förmedlas vi media? Oj vad mycket kålsoppa vi ätit, så många kaloritabeller vi tagit oss igenom och vilka mängder kilon vi har gått ner… för att därpå lägga på oss igen så fort dieten är slut.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per person och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan låg den siffran på enbart 50 kg per individ och år. Att dra ner lite på köttet är en kvick väg mot bättre välbefinnande. Klicka här nu för mer info.

Alla dessa strikta dieter, de är ju inte gjorda för att vara för alltid. Vi kan inte leva på juicefasta hela tiden och när man väl börjar lätta på de strikta dietreglerna är det så lätt att falla åter i gamla mönster och den nya slanka kroppen vi är så stolta över att ha kämpat till oss är plötsligt som bortblåst.

Det är här vi kommer till 5:2-dietens styrka. Med 5:2 behöver du inte försaka allting det du älskar, samtliga godsaker du suktar efter och favoriträtterna din familj vill ha på middagsbordet. Endast två dagar i veckan behöver du följa kaloritabellerna och tacka nej till extravaganser. För oss karaktärssvaga som inte kan motstå frestelsen av en kaka till kaffet är 5:2 -dieten en diet som verkligen kan funka i längden.

Istället för att begära att du håller dig till ett begänsat sortiment av alternativ i köket under en begränsad period låter 5:2 dig hitta dina egna lösningar. Du ges svängrum att själv upptäcka dina nya favoritrecept och samtidigt som du får ny inspiration och nya matupplevelser kan du fortsätta tillaga dina paradrätter och njuta av dem utan att känna att du fuskar.

Dina gamla vanor blir snart utkonkurrerade av de nya spännande recepten och 5:2-dietens verkliga styrka visar sig, nämligen att på ett lekfullt samt tillåtande vis ge dig ett nytt förhållningssätt till mat som kan bli en utdragen historia.