var är bästa webbutiken på nätet att köpa en flatstråle ryggspruta, – helst en riktig Berthoud

Här har jag sprungit fram samt tillbaka med en rostig vattenkanna. Antagligen har det sett en smula smålöjligt när jag på en stege försökt att fukta väggen alternativt försökt få taket att växa.
Mera normalt önskar jag medan jag vattnat våra buskar, om än inte totalt Acceptabelt.

Men nu vill jag hava tag i en ryggspruta, med manuell pump alternativt om priset är vettigt en elektrisk – men var finner man bra ryggsprutor att beställa på nätet?

Alla bensinmack, varuhus har drällvis utav elektriska högtryckstvättar som numera verkar hava blivit slit-och-släng produkter med sina låga priser.
Men medan man som vi har en liten sommarstuga, nära nog endast en kolonilott, där styrelsen för området sedan många år bestämt att det skall vara “sladdlöst”.

Jag äger tre, eller egentligen endast två favoritprodukter som jag använder ganska flitigt – alternativt i lillstugan, blott en om jag ska vara detaljerad.
När vi köpte sommarhuset så var det mesta ej speciellt bra skött, antagligen hade de tidigare ägarna tröttnat på att underhålla husen och tomten.

Det var mycket grönt, men inte alltid där det skulle vara. Taket, staketet, väggarna, gångarna, dammen, vindskyddet, hammockens dynor och tak och även en hel del buskar var gröna där de inte bör vara det.

Hemma så sköter jag villans hustak med och norrvägg med Fulstopp – som tar bort husets mossa och alger(om det blivit något en smula). När ytorna är rena sprayar jag med Tvärstopp så håller de sig i många år utan mer insatser från min sida. Där äger jag en Kärcher, så det går fort och enkelt.

Därför skriver jag att det enbart i själva verket finns en gunstling i lillstugan, för Ful- samt Tvärstopp kommer inte fram så ofta.

Men det gör min absoluta favorit i sommarstugan; Bensalkonklorid.

Billig och mycket verkningsfull alg- påväxt- bakterie- virusdödare. Det är nästan som på TV- annonsering där de fuskar när de visar hur effektivt något är.

Jag “vattnar” växter, buskar, den lilla vattendammen (som ej äger lite fiskar längre), jorden som finns fuktig samt på samma fason som en del av gångplattorna ligger i ständig skugga, ringsvamparna – överallt där det dyker upp mikroväxt av något slag håller jag rent med Bensaltensid.

Det kostar oss nästan inget för flaskan jag köper innehåller en 50% lösning som blandas ned åt blott 32 ggr. 1 liter blir 32 liter – det varar i åratal.