Vatten med smak av hallon på jobbet

Smaken av hallon har jämt haft en given plats eftersom hallon är så ljuvligt söt, härlig och somrig. Nyplockade, solvarma hallon med en aning vaniljglass alternativt en klick grädde är det inte många övriga sötsaker i världen som slår. Hallon är även gott som paj, i hälsosamma smoothies alternativt som kräm. Vi har massor hallon i Sverige och man kan antingen plocka dem själv eller handla från affären när det är säsong, annars är det även vanligt att man köper frysta hallon för att kunna njuta av dem året om.

kolsyremaskin

När Aromhuset nyligen lanserade sina 20 smaker för kolsyrat vatten så var Hallon en självklar hit. Det är en klassisk smak som lämpar sig väl i dricka och uppskattas av alla från de allra minsta till de allra äldsta. Aromhusets smaker för kolsyrat vatten gjorde fort succé och hallon tillhörde en av de mest framgångsrika smakerna. Aromhusets produkter är fullständigt fria från socker samt sötningsmedel, men samtidigt rika på både smak samt sötma. Man kan alltså äntligen njuta av goda smaker utan att behöva oroa sig för ett ökat kaloriintag, sockerchockar, hål i tänderna alternativt framtida hälsoproblem orsakade av kemiska tillsatser. Det är en stor anledning till varför smakerna har blivit så pass populära som de har.

En annan orsak till Aromhusets framgång är att folk dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten, och att spendera överpris för att kånka hem tunga flaskor med vatten känns tråkigt och onödigt om det finns enklare och billigare valmöjligheter. Aromhusets smaker kan användas lika väl till köpt sodavatten som till billigare och miljövänligare hemkolsyrat vatten – resultatet blir samma sak. Genom att ha sina favoritsmaker från Aromhuset hemma i köket så har man hela tiden tillgång till mumsigt vatten. Flera av smakerna kan även med fördel mixas för ännu mer intressanta kombinationer.

Nu släpper Gert Strand AB – som ligger bakom Aromhuset – sex av sina mest populära smaker i nytt format. Tanken är att smakerna ska kunna säljas till bolag som har en vattenautomat tillgänglig på jobbet för personalen att inta från. Allt fler chefer blir medvetna om vattnets goda inverkan på både hälsa och arbetsförmåga och genom att uppmuntra till ett ökat vattenintag så får man i längden både friskare samt muntrare arbetskraft. Vanligt slätt vatten är antagligen inte det mest inspirerande man kan hälla i sig under arbetsdagen, men finns det en vattentank som alltid är fylld med kallt, friskt, kolsyrat vatten – och även någon god smak att tillsätta – så blir intresset för att fylla på vattennivån ett helt annat.

En av smakerna som släpps i detta nya format är hallon. Den nya flaskan är mycket större än den som lanserats för privatpersoner och rymmer hela 270 ml arom. Om man doserar enligt anvisningarna så räcker varje flaska till ca 58 liter vatten. Ett pumptryck är lagom till att smaksätta en mindre plastmugg av standardtyp på 150 ml och 3-4 pumptryck är en bra dos till en halv liter vatten. Självklart är man fri att mäta upp hur mycket eller lite man personligen vill. De övriga fem smakerna i det nya utbudet är granatäpple, äpple, blåbär, persika samt melon.