Vietnamesisk kanel bidrar till en hälsosam livsstil

Vietnamesisk kanel med oslagbara egenskaper

Vietnamesisk kanel är en sorts kanel som är nära släkt med Kassiakanelen som i sin tur är den som vi ofta köper ute i handeln. Kassiakanelen är härlig, smakrik och på många sätt bra för vår hälsa och vi älskar denna krydda hjärtligt. Vietnamesisk kanel är som en uppdaterad variant av Kassiakanel – den är mörkare, doftar mer, smakar mer och skänker ännu godare effekter på hälsan än sin kusin. Vietnamesisk kanel är helt enkelt mer koncentrerad.Kanelaldehyd

Det verksamma ämnet i kanel är kanelaldehyd. Detta ämne skänker kanelen sin säregna smak som vi med stor entusiasm sätter på allt från köttgrytor till tuggummin, glass och müsli. Kanelaldehyden ansvarar också för kaneldoften som ofta används i eteriska oljor och parfymer.

Svampbekämpare

Kanelaldehyd är oerhört effektivt för att motverka svamp och används ofta på grödor då en bonuseffekt blir att djur som råttor och hundar håller sig borta – doften är motbjudande. Människor som ofta drabbas av svampinfektioner kan vinna på ett dagligt intag av kanel.

En naturligt antibakteriell samt antiseptisk substans

Kanel – och då i synnerhet vietnamesisk kanel – är en antibakteriell substans och tydliga indikationer finns på att det också är en anticarcinogen substans, men mängden kanelaldehyd man måste upp i för att den ska ha verkan mot tumörer är så stor att man omöjligt skulle klara av att äta den på normalt vis.

Vietnamesisk kanel förhöjer insulinkänsligheten

Allt ovanför är egentligen häftigt nog, men det finns fler anledningar till varför man ska prova att införa kanel i sin dagliga kost. Vietnamesisk kanel har blodsockerreglerande egenskaper som främjar viktnedgång och en allmänt sundare livsstil, det har ordinär Kassiakanel likaså, men inte i samma utsträckning. Insulinkänsligheten kan öka med upp till nära 30 % om man äter vietnamesisk kanel kontinuerligt – det är en tämligen otrolig siffra!

Maximerad ketos

Går man på en ketogen diet och intar vietnamesisk kanel på daglig basis så förbättras ens ketos vilket ökar förbränningen ytterligare, och är man en som tränar ofta så ökar ens muskeltillväxt därför att kanelen bäddar för det. Det finns så många fantastiska egenskaper i kanel att det nästan inte finns någon gräns.

Öka fettförbränningen

Önskar man öka sin fettförbränning är vietnamesisk kanel ett utomordentligt tillskott. För att få i sig kanelen är ett hett råd att blanda den i morgonkaffet, då ges man en äkta rivstart på dagen. Ifall man sedan dessutom tar en kvick promenad på 45 minuter stärker man effekten ännu mer.

Var kommer vietnamesisk kanel från?

Vietnamesisk kanel växer – inte helt otippat – i Vietnam. Mer precist i det vietnamesiska höglandet i de centrala delarna av landet. Många gånger kallas vietnamesisk kanel också Saigonkanel – efter huvudstadens före detta namn (numera heter huvudstaden i Vietnam Ho Chi Minh City). Cinnamomum loureiroi är det latinska namnet för vietnamesisk kanel bantning kalorier
.