Ta betalt med kreditkort

Att ta betalt över Internet

Många företag har försäljning över Internet, detta är ju både snabbt och smidigt men när det sen kommer till betalningsmodulen så backar många för att de är rädda för att lämna ut sitt kontonummer och liknande. Man har ju hört om personer som fått sina konton tömda. Men med Paypal som är det ledande företaget inom detta området så kan man bara säga en sak: det är helt säkra betalningar!

Vi har sålt på Internet sedan 1996. Först hade vi Debitech, ett svenskt företag. 25000 kr i anslutningsavgift. Allt var dåligt. Systemet gav dubbla och 3 dubbla köp, det hängde sig, kunden klickade på bakåt knappen och köpte igen. Varje gång debiterades vi “charge back” avgift av Debitech, totalt 1700 chargebacks x 10 kr. När vi klagade – Debitech var då i en monopolställning – fick vi besked att om det inte passade kunde vi vända oss någon annan stans! Det blev ständigt sämre och sämre. Rätt vad det var kom brev att alla avgifter går upp vid månadens slut. Månadsavgift, transaktionsavgift, %avgift per köp. Dessutom skulle ett bankföretag också ha avgift, 10 kr per transaktion.

Pengarna redovisades i en enda röra. Vi säljer worldvide, det gick inte att härleda betalningarna. Då erbjöds vi en ny service, för 800 kr i månaden skulle vi få veta vem avsändaren var. Säkerhetssystemet var under all kritik, vi blev lurade på 2000 i månaden, Debitech tog inget ansvar. Till sist skildes vi som ovänner och vi fick jobba i månader med att bygga om betalningssystemen i över 100 butiker. Så dyrt är det att välja fel betalföretag, detta är det största misstag vi gjort och det behöver inte Du göra om. Alding Webshop och andra program är idag förberedda för Paypal, vill man ha annan betallösning ändrar man bara inställningarna. Innan vi köpte Alding Webshop programmet byggde vi ett eget (sämre) till stora kostnader.

Vi bytte till Paypal och sparade 40.000 kr om året i avgifter. Anslutningsavgiften var 2 dollar – som vi fick tillbaka. Månadskostnaden var 0! Transaktionskostnaden var 50 cent i stället för 20-25 kr. Provisionen drygt 2% i stället för 4. Bedrägerierna försvann helt. Inte ett  enda bedrägeri – i motsats till 2000 kr i månaden – på flera år. Säljer vi inte så kostar det inget. På köpet fick vi världens enklaste betalsystem till våra egna inköp utomlands.

Har Paypal nackdelar? Ja, betalningen sker inte i svenska kronor. Vi kör dollar men det finns fler valutor, t ex Euro. Betalsidorna är på engelska och svåra första gången – därefter kan man betala på
10 sekunder.

Snart har vi Euro och Paypal växer, kommer kanske i Sverige också. Även om Du inte behöver Paypal nu så registrera Dig. För att få alla fördelar som Merchant skall det gå 3 månader. Då börjar denna tiden att gå nu genast. Klicka här för att gå till Paypal och registrera ett konto. Skicka gärna 0.01 dollar till oss (8 öre) och testa systemet. Vi har inget emot att Du gör en testbetalning till oss. Det kostar oss mer än 8 öre att bokföra Din inbetalning men vi hjälper gärna till. Givetvis får Du gärna skicka större belopp (ingen övre gräns!) som vi lovar att spendera.
Köper Du på annons på Internet? Säljaren kan skicka något annat eller låta bli att skicka något alls. Använd Paypal. Det är bara att klaga hos Paypal så fixar dom det. Det går också att klaga hos kreditkortsföretaget.

 

copyright 1996-2003 Swepromotions – – – –