Använd banangrädde till tårtan

De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med arom från banan har flera användningsområden och tack vare att den är fullkomligt fri från kalorier blir den kvickt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen roande kurvig. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla plan. vispa grädde för länge
Aromhusets gräddarom med arom från banan är sannerligen inget särfall. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten distinkt arom från banan utan att kännas syntetisk och dessutom färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan alternativt som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns hotande risk att man råkar slicka i sig en aning för mycket av den smaksatta grädden innan den hamnar på tårtan. Det åstadkommer självklart ingenting för var flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Givetvis äger gräddaromerna ytterligare användningsområden än blott till grädde. Många gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en ny favorit till just detta ändamål. Det blir mycket lättare att få barnen att förtära nyttig, naturlig yoghurt utan konstiga tillsatser ifall den har gul färg och smak av banan.

En flaska gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver drygt 1,5 ml arom för ultimata verkan. Man kan ta mindre om man vill ha aningen mildare smak och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan dock medföra aningen egenartad eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir alldeles grön i kulören. Alla är oerhört smakrika men jordgubbe och banan delar troligen ändå första plats vad gäller användbarhet.

Vill man tillverka hemgjord glass är dessa aromer fantastiska smak- samt färgsättare. De går även att förena för att erhålla till exempel glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en kategori för sig själv med aningen mer exotisk arom och riktigt spännande grön färg.

Gräddaromerna från Aromhuset blir extra användbara när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man därtill blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika kulörer man vill, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att pröva Aromhusets nykomling Banan så köper man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett följer med och underlättar när man önskar dosera mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller StröSöt kan man själv göra fantastiska bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att tillsätta en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är verkligen ett användbart bidrag i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.