Använd magnesiumstearat i din tablettillverkning

Tabletterna blir klara direkt. Ibland glömmer man bort att det ska finnas släppmedel i tabletter. Om man inte använder det blir tabletterna svåra att ta ur formen.

Du kan använda dig av magnesiumstearat som är ett beprövat preparat. Då kan de tryckas ut lättare. Formen håller sig och de är redo att paketeras.

Hur används magnesiumstearat inom medicinindustrin?

Det är inte konstigt att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter då det är vad det handlar om. Det är egentligen samma sak som en tvål.

Magnesiumstearat ger tabletterna en blank yta och de lossnar lättare från stansen. Det är normalt att dosera 0,5 till 1%. Blanda det sist och inte alltför länge maximalt 5 minuter. För lång blandningstid kan förstöra tabletten.

Magnesium stearat kan inte lösas av vatten. Det levereras som ett pulver. Ämnena är säkra att använda och används vid medicintillverkning.

Produktionen måste vara snabb

Idag så ska allting gå fort. Idag kan man köra tillverkningen utan stopp. Fleroperationsmaskiner kan också se till att tabletten som just har stansats kan föras vidare till räkning och packning.

Det betyder att produktionsprocessen är fri från mänsklig påverkan. Fel kan så klart uppstå men då kan man stoppa det och rätta till det.

En tablettpress kan göra upp till 3 000 tabletter i timmen. Då använder den en stans. Andra maskiner kan ha andra produktionsvolymer. Då går det fort.

Om en produktion måste stoppas är det sällan tabletterna det beror på. tablett
I varje fall inte då man använder sig av magnesiumstearat som släppmedel.

Tillverkningen måste flyta på. Ibland kan maskinen jama, fastna, då måste hela produktionen avbrytas fram till det att felet är löst. Ibland tar maskinen skada av det.

dragerade

För bäst resultat måste därför blandningarna av ingredienserna vara precis rätt.

allt-fraktfritt.se säljer alla ingredienser du behöver.

Det är viktigt med en bra produktion

Du måste planera din tillverkning. Det gäller att allt från släppmedel i tabletter till slutlig förpackning är klart då man sätter igång produktionen.

Med god planering så kan man spara pengar och tid. Ett tips är att kontrollera vilket släppmedel du använder. Då får du till ett riktigt bra resultat.

Men alla moment är viktiga du får inte slarva.