Använd tablettslagning för att få rätt fuktighetsgrad på tabletterna

När du ska tillverka egna tabletter måste du tänka på tablettslagningen. I tillverkningsprocessen är det viktigt att du håller ett öga på luftfuktigheten.

Genom hela tillverkningsprocessen och tablettpressning så måste tabletterna skyddas från alla möjliga typer av hot. TablettslagningEN måste ha rätt kvalitet.

tablettmaskin

För att skydda tabletten mot fukt måste du svepa in den i ett hölje. Drageringen kan påverka smaken. Tabletternas paketering är viktig för att skydda dem.

För att fästa ihop tabletterna används ofta mikrokristallinisk cellulosa. Du kan dosera upp till 20 %.

Ett bra släppmedel är magnesiumstearat 0,5-1 %. allt-fraktfritt.se säljer allt du behöver.

Få en säkrare tablettslagning

Du kan göra på flera sätt. Det finns försiktighetsmetoder du kan använda dig av. Det finns fakta att läsa. Det betyder att man vet vilka material som passar bäst för förvaring efter att tablettpressning är genomförd.

Om du vill ha rätt hållbarhet så ska du använda rätt ingredienser.

På så vis kan man själv styra hållbarheten. Det är bra att använda ingredienser som tränger bort fukt. Då kan man sälja dem längre.

Om man vill så kan man använda höljen också. tabletter
Betänk hur du uppfattar en medicinsk produkt som ser ut som att den har manglats. Om den är krossad i förpackningen så kan den ju vara svår att få ur och att äta.

Du måste tänka på alla faktorer innan tablettslagning kan börja. Ingredienserna får inte komma ihop sig med varandra. Du måste se till att tabletten är säker.

Vatten i tabletter som ska användas som medicin

Vatten kan förkomma. Det är inte ovanligt att vatten korsreagerar på andra material. Det går också att få en form som inte kommer att reagera över huvud taget.

Vi kan utgå från majsstärkelse. Majsstärkelsen har normalt sett en ganska hög fuktighetsgrad på över 10 %. Men den kommer inte att reagera på samma sätt som andra ingredienser med lägre fuktighetsgrad som dicalcium phosfat och mikrokristallinsk cellulosa.

Du måste utforma tabletten rätt

Ytan på tabletten fungerar som ett skydd. Det gör också att fukten inte försvinner. En torr tablett är mycket svårare att handskas med.

Se till att använda så enkla metoder som möjligt vid tablettpressning. Prova. Vissa blir tabletter andra blir kapslar.