Aqvia kolsyremaskin skänker bubblor åt folket

Aqvia AGA är det stora gasföretagets satsning på kolsyremaskiner för hemmet. Den första Aqvia kolsyremaskinen introducerades år 2008 samt heter Aqvia Exclusive. Den designades med stor omtanke av den erkända designern och färgexperten Eva Lilja, som tidigare har samarbetat med storheter som IKEA samt Alcro. Man ville erbjuda den nordiska befolkningen en attraherande kolsyremaskin som kunde få stå framme i köket alltid, utan att besvära med anskrämlig form.

kolsyrat vatten smakerkolsyrat vatten essenserbordsvattenessenserläsk syprupmineralvattensodavattenbordsvatten

Eva Lilja tog fram Aqvia Exclusive med smakfull, skandinavisk form i dämpad rostfritt stål som därjämte fick en specialbehandlad area för att man skulle undfly irriterande fingeravtryck. Sedan valde Lilja fem kulörer – crème, svart, lime, brunt samt orange och färgsatte kolsyremaskinerna med dessa. Man har nämligen chans att välja sin Aqvia AGA kolsyremaskin efter vilken färg man föredrar.

AGA var oxå måna om att den kolsyremaskin man skulle erbjuda den kräsna nordiska befolkningen inte bara skulle hava attraherande samt överlagd form, men också vara lätt och behändig att använda. Detta lyckades man oxå med, man fyller en flaska med vatten, skruvar fixerad den på maskinen och trycker på en knapp – et voila! – man har perfekt kolsyrat mineralvatten på kortare tid än en minut.

Idag har man med konceptet Aqvia AGA tagit fram fler en form på kolsyremaskiner, denna heter Aqvia Balance samt har annorlunda färgsättning. Både Exclusive samt Balance fungerar med samma tillbehör, vilket kan vara praktiskt om man känner för att byta apparat alternativt kanske hava två stycken i samma hem.

När man köper en Aqvia AGA kolsyremaskin så får man i bestämmelse både flaskor och en gaspatron på köpet så att man kan bege bo och kolsyra sitt vatten genast. Man kan oxå anskaffa till essenser samt koncentrat för att smaksätta sitt kolsyrade vatten, också dessa finner man i samma idé. Aqvia har hittills släppt tre cider essenser och sju smaker för bordsvatten.

Vill man göra sin egna dricka så finns det läskkoncentrat att anskaffa från det välkända märket Sodastream, men Aromhuset, som redan tidigare har varit känt för sina goda och kalorifria smaker för bordsvatten, erbjuder nu oxå ett brett selektion av läskkoncentrat – hela 14 smaker, däribland ett litet antal som är helt sockerfria. Ett övrigt affärsverksamhet som oxå saluför läskkoncentrat är Sonjo.

Med en kolsyremaskin hemma har man alltid access till bubblande fräscht vatten samt när kolsyrepatronen tar slut så lämnar man in den hos sin återförsäljare samt handlar en ny till reducerat pris. På så vis slipper man en massa tomma gaspatroner att återvinna och därjämte sparar man en liten slant alltid.

Om man tycker mycket om kolsyrade drycker, antingen blott rent vatten alternativt smaksatt bubbelvatten eller läsk, så är det totalt färdigt en smart penningplacering att anskaffa en egen kolsyremaskin. Dels är det betydlig bättre för miljön om man slutar köpa tunga flaskor från butikerna, flaskor som har rest – i flera fall – långväga i tunga lastbilstransporter. Dels är det snällare för ryggen som slipper bära dessa tunga flaskor från affären hela tiden och sist men inte åtminstone så är det totalt färdigt snällare mot plånboken. Vårt rena, klara kranvatten är nästan avgiftsfri och när man väl har en kolsyremaskin så kan man kolsyra upp till 60 liter vatten före det är dags att byta ut gaspatron.

En Aqvia AGA kolsyremaksin är en penningplacering för både nutid och framtid.