Blås stora såpbubblor med glycerin

Såpbubblor förundrar och underhåller vuxna såväl som barn. Om du tycker om att göra egna bubblor men tycker att det är trist med de små som man får till med vatten och diskmedel så bör du testa en blandning med glycerin, även kallat för glycerol.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem såsom fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i många matvaror och drycker. I vin finns det också glycerin.

glycerol

Är glycerol säkert?

Glycerol är en alkohol utan färg och lukt. Vi människor innehåller också en viss mängd glycerol.

Det var CW Scheele som först utvann glycerin ur olivoljan.

Glycerinet kan också bildas vid alkoholjäsning.

Köp glycerinet på webbense eller på ett lokalt apotek. Du kan använda glycerinet vid hembryggning också.se.

Det här är en produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite naturlig och rolig underhållning till de små.

Så använder du glycerol

Det är ju roligare med större bubblor och med glycerol är det möjligt. glycerin pris Tillsätt bra vatten, socker och diskmedel. När du blandat alltsammans är det klart.

Man kan göra en egen ram med två pinnar och två snören som man spänner mellan pinnarna. Det här är ett verktyg som är enkelt att doppa i glycerinlösningen. Sedan så är det bara att föra verktygen framåt i luften varpå bubblorna kommer att skapas.

Man kan ju använda såpbubblor lite varstans. Att göra bubblor är enkelt.

Genom att skapa en cirkel framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som sedan kan flyga ut över badrumsgolvet. Det här är något du kan testa på badhus där man brukar ha glycerinrik tvål i duscharna.

Är glycerin säkert?

Om man funderar över detBör fundera på hur mycket av den produkten man redan har hemma. Om man har flaskor är det inte farligt. Vissa ämnen bör hållas åtskilda.

Om man blandar det får man nitroglycerin. Det kan explodera om man tappar det. Det bör man ju i och för sig undvika.