Därför ska du börja med Atkinsdieten

En av världens mest populära bantningsdieter kallas Atkinsdieten. Det beror självfallet på att bantare har uppmärksammat dietens många fördelar.

En av Atkinsmetodens främsta fördel som många har som skäl att över huvud taget inleda den kolhydratfattiga dieten – är att man har möjlighet att förtära hur mycket som helst av den tillåtna kosten utan att behöva tänka på att vara hungrig. Tänk dig en diet som innebär att du kan äta dig riktigt mätt och på samma gång gå ner i vikt. Det är sannerligen en drömdiet för de som letar efter en passande procedur för att rasa i vikt. Atkinsbantarna minskar i huvudsak oerhört mycket i vikt och ges lägre blodfetter. Klicka här för mer info

Ur ett långsiktigt perspektiv är det många Atkinsbantare som beskriver att det är enkelt att vara dieten trogen just på grund av att den är så pass tillåtande för skiftande mat. Inom Atkinsmetoden behöver man aldrig begränsa kost med hög fetthalt vilket medför att massor populära livsmedel blir tillåtna såsom till exempel kött, grädde och ost. Att mycket inom Atkinsdieten är tillåten kost medför att det blir lättare att skifta kosten. På så sätt blir det givetvis svårare att fuska och inta mat som inte är tillåten.

För personer som tränar mycket är Atkinsmetoden i synnerhet bra lämpad. En lågkolhydratkost leder nämligen till en reducerad förlust av muskelmassa. Det till skillnad från exempelvis en lågfettdiet som innebär att mer muskelmassa går bort i takt med viktnedgång. Det faktum att Atkinsdieten innebär att man inte måste gå hungrig leder till att den som tränar känner sig piggare, mer motiverad, och upplever i allmänhet ett större energipåslag.

Det är självfallet faktorer som dessutom påverkar sömnen. Goda förutsättningar för träning är i längden oerhört gynnsamt för sömnen. Utmattning i kombination med avsaknad av hunger ger balanserade sömnvanor. Övriga dieter som ej tillåter bantaren att äta sig mätt har istället negativa effekter på sömnen och människors rutiner och dagliga rytm överlag.

Det har blivit känt inom vetenskapen att en lågkolhydratkost medför förbättrad insulinkänsligheten, ett minskat blodtryck och minskade insulinnivåer i blodet. Därtill pekar forskning på att lågkolhydratkost ökar nivåerna av det goda kolesterolet, stabiliserar blodsockret och förbättrar triglyceridvärdet.

Atkinsdieten har enligt flera forskarrön blivit godkänt som ett effektivt alternativ i förhållande till klassisk bantning. Dessa slutsatser har kommit att få inflytande på annorlunda typer av behandling av patienter som har övervikt. I många fall har dessutom Atkinsdieten varit en önskvärd diet av patienterna själva.

Den som vill veta mer om Atkinsdieten kan enkelt upptäcka massvis av information p.g.a. dietens omåttliga populäritet. Det finns en gigantisk mängd böcker att tillgå för den som är intresserad. Därtill har det fullkomligt exploderat med tips och råd på allehanda webbplatser och bloggar.