De anställda föredrar fräscht och friskt vatten

Friskt vatten på jobbet kan vara en chefs bästa investering. Vatten är nödvändigt åt alla levande organismer på jorden. Vatten är liv samt den absolut största beståndsdelen såväl på jorden som i människokroppen. Vattnet fyller många funktioner i kroppen som t ex: transport av näringsämnen samt slaggämnen, deltar i kemiska reaktioner, löser upp vitaminer, mineraler samt mindre molekyler, smörjer och dämpar stötar runt kroppens leder, reglerar kroppstemperaturen och hjälper till att hålla blodmängden i balans.

Om vi inte får i oss vatten så är ett av de tidigaste symtomen huvudvärk, trötthet, oförmåga att fokusera, aptitbortfall, rodnader i huden, ökad puls, darrighet, illamående, ökad kroppstemperatur och stickningar i musklerna m fl. För den skull är det mycket angeläget att få i sig vatten på jobbet därför att över huvud taget kunna prestera och få någonting gjort.

Man bör komma ihåg att även ifall kaffe måhända är uppiggande, och för flera en nödvändig dryck för att orka arbeta, så är det också vätskedrivande. Följaktligen är det extra betydelsefullt att dricka vatten regelbundet, för att hålla kroppen i balans. Även te driver vätska, medan juice är ett gott komplement åt vatten.

Allt fler får upp ögonen för vattnets egenskaper och hur betydelsefullt det är för ens prestationsförmåga. Många chefer ställer in vattenkylare åt sina anställda. Att ha tillgång till färskt, kallt samt friskt vatten i ens kontor eller korridor hjälper många att komma ihåg att få i sig vätska. En annan sak som bestämt muntrar upp på kontoret är en kolsyremaskin. På så sätt kan man på några sekunder få kolsyrat vatten, som till och med går att smaksätta, att släcka törsten och hitta fokus med. För en chef är det en mycket liten investering för sina anställdas välmående.

Det finns flera skilda typer av vattenmaskiner, allting från plasttanker med rent, stilla vatten som byts ut när de tar slut, till fullfjädrade carbonatorer som installeras i diskbänken och ger kolsyrat vatten genast ur kranen. Aga är ett av företagen som till ett hyfsat pris säljer carbonatorer. En övrig variant av maskin som börjar bli allt mer omtyckt är den som har två kranar, en med kolsyra samt en utan.

smaksatt bordsvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Kolsyrat vatten är på inget sätt mindre hälsosamt än stilla, det är bara aningen festligare. Det finns fler metoder för att piffa till sitt vatten och det är med hjälp av smaksättare. Det finns många märken idag som producerar aromer för bordsvatten och vissa av dem innehåller varken socker eller sötningsmedel. När man har hällt upp sitt vatten i ett glas alternativt en flaska så använder man endast en mindre doseringspipett och droppar ner den smak man för tillfället är sugen på och voila! Smakligt, kallt, friskt samt läskande vatten som hjälper en att hålla sig alert på jobbet.

Visst kan man hålla sig till vanligt kranvatten också, men idag är vi ganska borskämda med smakligt, buteljerat vatten. Vi tar med oss små flaskor till jobbet, med dyrt vatten av rätt märke samt smak, oavsett det är Loka, Ramlösa eller vichyvatten. Det kostar, är miljöovänligt samt krångligt att släpa runt på. Gott vatten på jobbet gör verkligen stor skillnad!