Dekorera tårtan med banangrädde!

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med arom av banan har flertal användningsområden och eftersom den är till fullo fri från kalorier blir den fort barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen roande kurvig. Bananer är verkligen roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med arom från banan är sannerligen inget särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten skarp smak av banan utan att kännas syntetisk och därtill färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är klockren att ha som dekor på tårtan eller som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns hotande risk att man råkar slicka i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden före den hamnar på tårtan. Det medför självklart ingenting för varje flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir en del tårtor, det.

Så klart har gräddaromerna fler användningsområden än enbart till grädde. Många gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en ny favorit till just detta ändamål. Det blir mycket lättare att få barnen att förtära hälsomedveten, naturell yoghurt utan konstiga tillsatser om den har gul kulör och smak från banan.

En flaska gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver cirka 1,5 ml arom för bästa verkan. Man kan ta mindre om man vill ha lite mildare arom och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan emellertid resultera i en aning konstig eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir fullständigt grön i färgen. Allihopa är riktigt delikata men jordgubbe och banan delar nog ändå första placering vad gäller nytta.

Vill man tillverka hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- och färgsättare. De går också att förena för att erhålla till exempel glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en klass för sig själv med aningen mer exotisk smak och riktigt dramatisk grön kulör.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man dessutom blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika färger man önskar, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett följer med och underlättar när man vill mäta upp mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så söker de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller StröSöt kan man själv tillverka underbara bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att tillsätta en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.