Det är slut på handsprit på apoteket var kan du köpa desinfektionssprit nu?

När fler och fler svenskar insåg att Europa hade drabbats av en pandemi som inte tycktes bry sig om gränser eller språk blev det panik. Flera har redan köpt handsprit på apoteket. Desinfektionssprit har lurat många. Coronaviruset klarar av handspriten utan problem.

Många undrar om det finns substitut för handsprit på apoteket

Det finns helt klart alternativ till den handsprit apoteket säljer och du kan få bättre lösningar om du väljer andra produkter. Faktum är att desinfektionssprit inte nödvändigtvis fungerar så effektivt som man kunde hoppas.

handdesinfektion

De som ofta använder handsprit får problem med huden. Rengöringsmedel med alkohol kan göra att huden torkar ut.

Det kan ju tyckas märkligt att folk rusar efter handsprit mot virus som sliter på huden utan att ens ge det skydd som man är ute efter. Om du köper en antiseptisk tvål så kan du vara säker på att den verkligen dödar viruset.

Prova även att köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion. En katjonisk handdesinfektion ger ett bra skydd.

Glöm inte att tvätta händerna

Om du bor själv så kanske du kan hålla smittan stången. Med en antibakteriell spray får du ett extra skydd.

Det är inte lika självklart i hem med barn. Det är vanligt att barn som går i skolan blir smittade av varandra. Man måste se upp. Upparbeta bra rutiner för handtvätt och lär dina barn.

Man måste också byta kläder ofta. Det är bra om man har kläder för inomhusbruk. Kläderna är nog inte smittade då. Kläder som kan ha smitta kan behandlas med bakteriedödande spray eller kolloidalt silver då de inte tvättas i maskin.

Man kan spraya grönsaker och frukt. Sprayen övervinner alla virus. Bäst resultat nås med IONplus och Holistic.

Du kan även använda sprayen som ytdesinfektion

Handtvätt och rena ytor är a och o. Med ytdesinfektion kan du säkra att saker som du köper i butiken inte kommer in i ditt hem med smitta. Viruset kan fastna på matkassar.

Lär alla som finns i ditt hushåll hur man ska använda en antibakteriell spray. Se till att du inte får slut på handtvål. Inte bara i badrum där folk tvättar händerna efter toalettbesök. Ha det i köket också. Nu vet du varför det är viktigare än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.