Du har möjlighet vara miljömedveten och samtidigt mixa ditt eget snus med glycerin

Visst är smak och arom viktiga när man planerar att göra sitt eget snus, men det behövs andra betydelsefulla ingredienser också. För att få längre hållbarhet och förhöja smakupplevelsen när man blandar eget snus men utan glycerin blir det svårt att lyckas. När du blandar i glycerinet i din tobaksblandning ger du det en del sötma men också en konserverande effekt.

Kan man finna någon skiljaktighet mer än namnen på glycerin och glycerol?

Du har kanske noterat att både glycerin och glycerol används? Du vill nog inte riskera att det är två skilda produkter? Exakt samma produkt, men med olika namn. Glycerol kallades tidigare för Glycerin.

vart

Glycerol är en söt ganska tung trögflytande vätska med mycket hög kokpunkt. Det är glycerinet som ger ett vin dess fyllighet.

Glycerol avdunstar inte på grund av dess fuktbevarande egenskaper. Ett användningsområde där denna egenskap utnyttjas är i golvbrunnars vattenlås för att hindra vattnet i dem att avdunsta.

Glycerol går att lösa upp i vatten och alkohol men det är inte lösligt i olja. En ganska rolig effekt med glycerol är att det används mycket iI olika hudvårsprodukter eftersom det är fuktighetsbevarande på samma sätt som för snus.

När man önskar ge ett vin en viss sötma och öka dess fyllighet används ofta glycerol. Den kan ofta se´s som en del av oljor och fetter.

Det är mycket viktigt att du bara köper livsmedelsgodkänd glycerol när du ska göra eget snus. En variant kan vara glycerol för gummibearbetning och absolut inte ska förtäras.

Men då du har rätt sort av glycerin är det inte fara.

Det är faktiskt inte så ovanligt att finna glycerolen i produkter som man använder för hygien. Munvatten till exempel där dess bakteriehämmande egenskaper utnytjas. I början på denna artikel när vi diskuterade hemmatillverkning av snus påvisade vi att glycerin inte bara ger ökad hållbarhet utan också förbättrar fuktbalansen.
Rätt mängd och rätt glycerinpreparat är viktigt när man blandar sitt eget snus. Läs olika recept för att hitta den rätta balansen. Ingen bra idé att chansa hej vilt. Ett välbeprövat och bra recept på egen snustillverkning är ett måste före du startar din egen tillverkning.

Man kan glycerol handla online till fördelaktiga priser

Glycerin brukar finnas på Tradera och Prisad. Finns alltid i många storlekar på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se. Om du är storsnusare bör du kolla allt-fraktfritt.se som säljer upp till 1 350 kg i 1 000 liters IBC pallcontainer.

Att man får sina varor hemskickade när man handlar online är en extra fördel- Räkna på dina recept och beställ sedan lite extra för säkerhets skull. glycerin köpa Som du har sett är detta inte en produkt som bara lämpar sig för snustillverkning. En variant kan vara att läsa hur man gör slime eller såpbubblor. Slime, Snus, Hygien – bara att sätta igång.