Du känner väl igen smitta och influensa symtom?

Kan du symtomen för influensa. De flesta känner igen tecknen för influensasmitta. Hosta är ett vanligt tecken på influensa symtom. Dessutom finns det influensor som gör att vi mår illa och börjar kräkas.

handrengöring

Säsongsinfluensan är ingen nyhet. Symtomen är olika beroende av smitta. Coronaviruset liknar influensa på många sätt. Då blev det högst aktuellt att börja se på effektiva virusskydd.

Du måste skydda dig mot smitta

Steg 1 är att stärka imunförsvaret med 1-2 gram C-vitamin per dag. Det finns även som pulver. Om du vill ha vitaminen i pulverform så ska du leta efter askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Annika Dahlqvists blogg finns fler tips hur man kan stärka immunförsvaret.

A och O för alla virusskydd är att de fungerar bäst när de sätts in innan smittan är ett faktum. Om du redan har fått influensa symtom kan du redan vara smittad. Det är inte så kul om du behöver intensivvård.

Det bästa är alltså att skydda sig mot smitta långt innan några influensa symtom visar sig. Hur kan du lyckas med detta? Det är inte så komplicerat. Handsprit hjälper nog inte. Ibland är handspriten för svag för bakterierna.

Oftast hjälper det lika bra att tvätta händerna

En antibakteriell handtvål löser det mesta. De flesta vet inte att handtvätt fungerar minst lika bra som handsprit. Många gånger bättre än desinfektionssprit som kanske inte ens fungerar mot influensa.

Om du använder tvålen rätt så har du ett bra skydd. Tvätta händerna med antiseptisk tvål i minst 20 sekunder. Skölj sedan av noggrant. Handspriten kan inte mäta sig med detta.

Därför känns handsprit bättre mot virussjukdomar!

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa alternativet. Det är sällan så. Det viktigaste är att viruset dör. Det finns också luftburna virus. Dina händer ska vara rena men det finns fler saker att tänka på.

Sprit dödar inte några av våra vanligaste virussorter. dax handdesinfektion Handsprit hjälper inte mot influensa symtom. Det enda du behöver är tvål och vatten. Oftast så kan smitta vinna över handspriten.

Nu måste alla försöka att inte drabbas av smitta

Undvik andra människor med influensa symtom. Ingen kan slippa undan reglerna. Använd gärna olika former av ytdesinfektion.

Sprayen kan användas på de flesta ytor. Sprayen kan vara lika viktig som tvål. En antibakteriell spray kommer åt där du annars kanske inte hade gjort rent.

Använd sprayen på frukter för att neutralisera eventuell smitta från butiken. Lagret får aldrig ta slut.